Last news in Fakti

12 Април, 2012 20:27 3 272 1

Опашки за Айфеловата кула

  • опашки-
  • айфеловата кула-
  • париж

Посетителите на Айфеловата кула трябва да чакат на по-дълги опашки от обикновено, за да стигнат до върха, защото два от трите публични асансьора не работят по време на натоварения пролетен сезон, съобщи компанията оператор на кулата.

Единият асансьор паднал неочаквано без хора вътре при рутинна инспекция, а другият ще бъде в ремонт две години, което ограничава капацитета в обичайно напрегнатия великденски период. Хората, които искат да стигнат до върха, ще трябва да чакат поне половин час повече от обичайното, което не се хареса особено на някои туристи в студената и дъждовна вчерашна вечер, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

"Много е лошо, не е добре организирано", казва 64-годишната Берта Бурдон, която живее в Париж и пристигнала с деветгодишната си внучка, без да знае за по-дългите опашки пред кулата. "Нямаше да дойда, ако знаех. Човек може да свърши много работа за два часа вместо да чака в студа", допълва гневната посетителка.

Двата неработещи асансьора са в западното и северното крило на кулата, от най-близката до река Сена страна. Асансьорът в южното крило е резервиран за клиентите на ресторанта Жул Верн. Директорът на компанията оператор на Айфеловата кула Никола Льофебр очаква рутинните инспекции на северния асансьор да приключат до края на април, но той може да остане затворен за по-дълго време, ако инспекторите установят, че са необходими ремонти. През това време туристите ще трябва да се задоволят или да чакат на дълги опашки, или да се изкачват по стълбите.

Според говорителка на Айфеловата кула миналата година тя е била посетена от 7,1 милиона души и е "един от най-посещаваните платени монументи в света". Най-натовареният период е между 15 юли и 20 август, но трафикът по Великден обичайно също е висок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ичко

    0 0 Отговор
    бил съм там супер е .а тези снимки са малко старички от поне 4 години са ,ако не и по стари .иначе айфеловата кула е невероятна красива под нея са събрани хора от целия свят говорещи на различни езици