Last news in Fakti

6 Март, 2019 08:06 3 720 13

Екшън зад решетките! Мъж нападна надзиратели, убиха приятелката му

  • франция-
  • затвор-
  • екшън-
  • надзирател-
  • затворник-
  • приятелка-
  • нож-
  • микаел шиоло

Ножът е бил внесен от бременната му жена

Екшън зад решетките! Мъж нападна надзиратели, убиха приятелката му - 1
Снимка: Shutterstock

27-годишен радикализиран затворник рани тежко двама надзиратели с керамичен нож в затвора Алансон/Конде-сюр-Сарт в Нормандия. По време на свиждане с партньорката си той нанесъл удари с керамичен нож в лицето и корема на служителите, викайки "Аллах Акбар".

Регионалните екипи за интервенция и RAID, елитните части на националната полиция, са пристигнали през деня в затвора, където нападателят Микаел Шиоло и приятелката му са се барикадирали в помещение за семейни свиждания. Двамата останали там в продължение на близо десет часа. Предполага се, че ножът, с който е извършено нападението срещу надзирателите, е внесен от бременната му жена, която не е била претърсена, а детекторите за метал не са го засекли.

Радикализираният затворник е задържан от силите на реда, съобщи в Туитър министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. "Затворникът и жена му са задържани от полицаите от специалните части RAID, които поздравявам за тяхното мъжество, хладнокръвие и професионализъм", написа той. По-късно приятелката на нападателя почина от раните, получени по време на акцията. Мъжът също е ранен, но леко.

По информация на френски медии спецоперацията е продължила повече от час, при което престъпникът и жената са получили огнестрелни рани, съобщи "Дарик". Нападателят излежавал 30-годишна присъда за отвличане и убийство и се радикализирал в затвора, но не бил преместен в блока за ислямисти. Министърката на правосъдието Никол Белубе определи нападението като терористичен акт.

Екшън зад решетките! Мъж нападна надзиратели, убиха приятелката му
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бля Бля

    25 18 Отговор
    Убили бременна, елитни части немогат с един затворник да се справят, ако бяха извън затвора какво щяха да правят, да убият десетки

    Коментиран от #3

  • 2 НКВД

    28 2 Отговор
    В западната част на Европа униформените имат степен на защита. Техния живот не се рискува, защото някакви си право защитни организации щели да вдигнат врява. Щом се е стигнало до огневи контакт, значи е имало причина. Това, ако се беше случило в руски затвор изобщо нямаше да влезе в графата - произшествия и никой нямаше да разбере.

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Morgoth

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бля Бля":

    Жената е отишла там за да умре. Занесла е нож и е стояла като жив щит с ясното разбиране, че няма да ги пуснат да си тръгнат. 10 часа са я чакали и кандардисвали да излезе преди да почнат да стрелят. Колкото и елитни да са частите тяхната собствена сигурност е по-важна от тази на затворник излежаващ 30 годишна присъда и на ятака, дето му носи нож.

    Коментиран от #8

  • 4 А бе защо носим дрехи

    8 0 Отговор
    Ако минават през детектори за метал да ги събличат чисто голи. Иначе няма минаване и автоматично ги арестуват. Трябва да се направи такъв закон. Няма срам и такиз неща. Защото виж после какви неща стават.
  • 5 жижото

    8 1 Отговор
    не могат един с кухненско ножче да проснат на земята

    Коментиран от #6

  • 6 Ми ко се прави

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "жижото":

    Армия от един.
  • 7 Реалист

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    То те орките за Чернобил не ни казаха че за някакво откачило мюсли ли ще ни кажат.
  • 8 gvdff

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    То хората ръководят банди от затвора, получават наркотици, телефони, оръжия, при това от самите надзиратели, пък точно жена му е внесла ножа. Не казвам, че не е така, но не знаем точно какво е, и дали информацията е истина и достоверна. И в крайна сметка, тези да ги бяха оставили още 5-10 часа, и сами щяха да си излязат здрави и щастливи, но не, прави се грандиозна, скъпа акция, за 10ч, с 2 жертви- неродено дете и майка му. Хубаво де, жената се е влюбила в престъпник, какво е виновна тя за неговите действия.
  • 9 Шляхтиц

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    И според мен точно така трябва да се прави, куршум в главите и на двамата. Не съм длъжен да хратутя убиец до края на дните му.
  • 10 457

    0 0 Отговор
    ПУСКА СЕ ГРАНАТА В СТАЯТА И ДВАМАТА СТАВАТ НА КАЙМА...и БЕЗ ТОВА ЗАКАКВО ДА ГО ХРАНТУТЯТ НА ТОЯ БЕЗГРЪБНАЧЕН ИЗРОД
  • 11 Иван

    1 0 Отговор
    А и смятайте какво дете би отгледала тая, така че по-добре да ги няма.
  • 12 mdamda

    0 0 Отговор
    Жестоки сте, хора, нито едно дете не заслужава да бъде умъртвено, пък камо ли в утроба. Това са Божии душички и лошото не се предава чрез ДНК, а чрез изречени думи.
  • 13 mdamda

    0 0 Отговор
    а думите пораждат постъпки
Новини по държави: