Last news in Fakti

6 Март, 2019 17:00 1 212 1

Надзиратели блокираха затвори във Франция

  • франция-
  • затвор-
  • надиратели

Протести след нападение на затворник

Надзиратели блокираха затвори във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Надзиратели са блокирали достъпа до затвора „Конде сю Сарт“ в Алансон, съобщи France 24.

В протеста участват 60 надзирателя. Те започнаха демонстрацията, след като техен колега беше нападнат от радикализирал се в затвора затворник.

Полицаите са запалили гуми и палети пред сградата, като са организирали истинска барикада. Те не допускат свои колеги до сградата.

В затвора лежат 110 опасни престъпници. Подобни блокади има пред още няколко френски затвора.

Заради блокада от надзиратели около 200 души не могат да влязат в затвора „Фльори-Мерожис” близо до Париж, който е най-големият в Европа.

През вчерашния ден затворника Михаел Шиоло атакува двама надзиратели с керамичен нож, след което се барикадира в отделението за свиждания със своята приятелка. В последствие той беше задържан. Той настоява, че е искал да отмъсти на организатора на атентата в Страсбург.

В момента случаят се разследва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 духът на Хитлер

    6 1 Отговор
    Лежали 110 опасни престъпници.Лежали!!!Ами карайте ги на кариерите,от там по един куршум в тиквите и това е.Стига ядоха,а покрай тях и вие народни пари.
Новини по държави: