18 Април, 2012 12:19 1 736 2

Скандалът с проститутките на Сикрет сървис се разраства

  • сикрет сървис-
  • барак обама-
  • проститутки
Скандалът с проститутките на Сикрет сървис се разраства - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Огромен скандал избухна в САЩ дни след края на Срещата на върха на двете Америки в Колумбия. За ужас на обикновения американец елитните гардове от Сикрет сървис, които са били изпратени дни преди форума, за да гарантират сигурността на президента Барак Обама, са се забавлявали с поне 20-тина проститутки.

Това е станало в стаи от хотела, където отседна и Обама, твърдят източници на АП. 11 агенти и 10 военни лица са разследвани, защото те са дали различни версии защо чужденки са присъствали топ секретната зона за сигурност.

Говорителят на Белия дом Джей Карни опита да разсее спекулациите, отбелязвайки че Барак Обама няма да иска оставката на директора на Сикрет сървис. Според президентската администрацията в инцидента са участвали служители от ниско ниво и техните действия, които не са съвместими с морала, не са повлияли на сигурността на държавния глава.

На противоположно мнение са ключови конгресмени. Според тях волностите на служители на Сикрет сървис в Картахена са показали сериозни пропуски в работата на службите, които трябва да се разследват, за да предотвратят бъдещи изтичания на информация. Това можело да се използва от терористи или антиамерикански групи за подготвяни атаки срещу САЩ.

Републиканците искат подробно разследване на скандала и наказания на замесените.

Според тях трябва да се даде обяснение защо добре тренирани зелени барети и служители на Сикрет сървиз са се поддали на чара на проститутки в Колумбия.

Идването на Обама в Колумбия бе предшествано от три слаби експлозии - две в Картахена и една в столицата Богота, при това в близост до американското посолство.

Скандалът около Сикрет сървис може да донесе загуби на ценни гласове за Обама в предстоящата президентска кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    0 0 Отговор
    б....ци като всичко американско
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Защо и те душа носят :)