17 Март, 2019 15:33 2 141 7

Тайван: Китай заблуждава международната общност, прикривайки намеренията си

  • тайван-
  • китай-
  • "една страна-
  • две системи"-
  • корпорации-
  • мерки-
  • обединение-
  • джоузеф ву

„Китай може да смята, че формулата „Една страна, две системи“ е привилегия и знак на добра воля за Тайван, но мнението на острова съвсем не е такова“ заяви министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву.

Той направи своето изявление в отговор на коментарите от последната седмица на китайския премиер Ли Кецян, който недвусмислено подчерта, че страната няма намерение да отстъпи от принципа „един Китай“ и от решимостта си за обединение с Тайван.

Ву намекна, че тази Китай би пожънал по-голям успех и би спечелил доверието на повече хора, убеждавайки ги, че неговите действия са знак на добра воля, ако спре с атаките срещу Тайван. През изминалата година Пекин значително засили кампаниите си срещу острова, като дори стигна до там да отправя явни заплахи към многонационални корпорации, които споменават и припознават Тайван като отделна страна.

По време на друго неотдавнашно събитие Чен Минг-тонг, оглавяващ Съвета по въпросите, свързани с Континентален Китай, заяви, че тайванските граждани подхождат с категорично недоверие към Пекин. Нещо повече, широко разпространено е мнението, че Китай предприема редица мерки, които имат за цел да прикрият истинските му намерения и да заблудят международната общност, представяйки го като добрия герой и дори като жертва на обстоятелствата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Вангел

    8 11 Отговор
    Да живее независим Тайван! Обединение е възможно след падането на терористичния комунистически режим в Китай и убийците на Фалун Дафа практикуващи, уйгури, тибетци и християни на съд!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Анти седераст

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    Дегенерат еврейски, ако те набарам ще ти сменя пола още 22 пъти.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Обективността е първо място

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    Абсолютно си прав , китай е агресивна комунистическа тиранична държава .
    Рано или късно ще завладеят света, бъдете сигурни в това.
    Който не го забелязва това нещо значи е само за рибар в кръчма .
    Само тролчик може да твърди обратното.
  • 4 Дядо Вангел

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анти седераст":

    Защо да съм еврейски дегенерат? Защото казвам че комунистическият режим в Китай е престъпен ли? Че те евреите са измислили комунизма и го наложиха по света, справка Ленин, Троцки, Сталин и т н.
    Относно второто ти твърдение интересно ми е как ще стане точно. Цял живот тренирам бойни спортове, бокс, кик бокс, самбо и т н. Здрав съм и без травми, знам поне 20 различни начина с които да ти причиня болка, страдание, да те нокаутирам или счупя някой крайник. Но не бих го направил, защото съм интелигентен човек и мога да оборя опонентите си с доводи. Ако ли те ме оборят с факти, също бих признал поражението си.
    Комунистите в Китай са зверове. От 2000 г насам са избили милиони Фалун Дафа практикуващи, уйгури и други затворници на съвестта в специални болници за трансплантации. Органите на убитите са използвани за донори, като печалбите от този бизнес са за милиарди. Справка, прочети разследванията на Дейвид Мата и Дейвид Килгор или на Етан Гутман
  • 5 666666

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти седераст":

    Само да не стане обратното, и китай няма.да ти спаси
  • 6 trol

    1 0 Отговор
    да се направи соц и Тайван а и България
  • 7 Еха

    0 0 Отговор
    Браво Тайван.