Last news in Fakti

22 Март, 2019 10:38 2 730 7

13-годишен спасил съучениците си в Италия

  • италия-
  • автобус-
  • деца-
  • ученик-
  • спасил

Момчето няма италианско гражданство

13-годишен спасил съучениците си в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Едно от децата, жертви на нападението срещу училищен автобус край Милано в сряда, бе обявено за спасител на всичките си съученици, съобщи Нова телевизия. Пред италиански медии децата казаха, че 13-годишният Рами Шехата е скрил мобилния си телефон, докато шофьорът е конфискувал телефоните на останалите. "Той е нашият герой", казват съучениците му.

Италианската информационна агенция АНСА съобщава, че Рами се обадил на баща си, преструвайки се, че се моли на арабски. Всъщност момчето звъняло на баща си, който го успокоил и по-късно се обадил в полицията. Баща му каза пред журналисти, че семейството идва от Египет, а Рами е роден през 2005 г. в Италия. Момчето никога не е имало официални документи за гражданство.

"Синът ми е изпълнил дълга си, би било хубаво, ако сега получи италианско гражданство", каза той пред информационната агенция. "Ще се радваме да останем в тази страна. Когато го срещнах след преживяното, силно го прегърнах”, каза още родителят. Всички чукове за аварийно счупване на стъклата са били отстранени от съображения за сигурност от автобуса. Децата са били спасени през задните стъкла, счупени отвън от полицаите. Роберто Манучи, полицейски служител, който помогнал при спасяването, споделя: "Най-много ме поразиха децата, силата им да се спасят и волята да се измъкнат".

В сряда сенегалски шофьор се опита да подпали автобус край Милано с 51 души, предимно деца и техни родители. Мъжът отвлече автобуса, превозвал ученици до дома им в Крема след дейности на открито. След това обявил, че иска да се самоубие, за да "спре смъртта в Средиземно море" и заплашил с нож пътниците. След намесата на полицията, мъжът беше арестуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аферим на това момче

    23 3 Отговор
    БравА,бравА!Вкарвайте още такива спасители,че на Италия ще са и много необходими за напред.......
  • 2 Мосак фонсека

    7 2 Отговор
    Тос франчайз да го продават на марвел комикс.
  • 3 Идиоти

    12 5 Отговор
    Гледайте сега безумието на западните джендьри-герой го изкарват ...Ама този герой ,утре ходжата ще му промие мозька и е готов за джихадист...Но сега ще натякват,че героя е от мюслитата-демек вижте какви са добри
  • 4 ШОП

    6 1 Отговор
    Не разбирам. Как е имало родители в аетобуса и са позволили да им конфискува телефона??? Един срещу... 50!!!! И учителят завързвал ръцете на децата??? Под заплаха от нож ли е стсвало това? Моля да се изясни.

    Коментиран от #5

  • 5 Боо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ШОП":

    Под заплаха на над 10литра залети вътре в автобуса и по някои от децата,бензин и запалка!!!
  • 6 Истината

    2 0 Отговор
    Е как бе няма начин да не е някой съвестен бежанец очаквам сега да пишат че е гей и гений
  • 7 Истината

    0 0 Отговор
    Е как бе няма начин да не е някой съвестен бежанец очаквам сега да пишат че е гей и гений
Новини по държави: