Last news in Fakti

20 Април, 2012 12:01 1 440 2

Пънкарки пеят в църква срещу Путин, плащат със затвор

  • pussy riot-
  • владимир путин-
  • русия-
  • опозиция

Опозиция в лицето на руски феминистки

Пънкарки пеят в църква срещу Путин, плащат със затвор - 1
http://fototelegraf.ru

Феминистките от пънк бандата „Pussy Riot”, нашумяла с поредицата си спонтанни концерти срещу Владимир Путин, остават в ареста, реши съдът в Москва. Последната им протестно-музикална акция се състоя в църквата „Христос Спасител“ в Москва, с което момичета със зимни шапки на главите вбесиха и руската църква. От там почти ги анатемосаха с обвинението, че са обиди православния руски народ.

Три от девойките с тежки музикални предпочитания бяха задържани, след като изпълниха своята анти-Путин песен от самия олтар на църквата. В припева й се пее: „Света майко Богородице, прогони Путин“.

Наказанието, отредено за подобен род хулиганство, е 7 години зад решетките. Днешното съдебно заседание бе придружено с два протеста – в подкрепа и в защита на дръзките дами.

Макар и носеща несериозното име „ Pussy Riot”, групата се бори срещу хватката на Владимир Путин върху руската политика и държава.

Девойките, които нямат лидер и не никога не искат разрешения за протестите си, получила симпатиите на много свои сънародници, както и на международни неправителствени огранизации от ранга на „Амнести Интернешънъл“.

С цветни чорапи, къси гащи, поли и плетени „маски“ на главите, направени от изрязани зимни шапки,  дамите от „Pussy Riot“ смело заявяват, че са крайно недоволни от сбъдналото се намерение на двойката Путин – Медведев да си смени местата на върха на Русия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 0 Отговор
    егати тъпата статия! браво цвети - исказала си се по въпроса без изобщо да си наясно! тях ги арестуваха заради това че са се надругали над религиозно място, което е забранено (представете си някой да направи същото в джамия - каква ще е реакция на хората???) а църквата НЕ ги осъждаше! тях ги осъдиха хората! и добре че ги затвориха, щото след като показаха лицата им по ТВ-то, ако бяха на свобода хората сами щяха да ги линчуват!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    До авторката на статията: Много неумело изкривявате фактите!!! Пьрво прчетете в нета за какво става вьпрос и тогава правете изводи.Или се надявате да получите ;БОНУС; за статията си????