Last news in Fakti

22 Април, 2012 18:54 771 1

Всяко пале на Острова с микрочип

  • великобритания-
  • куче-
  • микрочип
Всяко пале на Острова с микрочип - 1
Снимка: БГНЕС

 

Очаква се от следващата седмица в Англия да стане задължително поставянето на микрочипове на кучетата, предаде АФП.

Британското правителство смята да обяви в понеделник задължителното поставяне на микрочипове на кучетата в Англия. Това означава, че на всяко новородено куче ще се поставя такъв микрочип, което ще улесни властите да проследяват и да подвеждат под отговорност собствениците на кучета, които са заплаха за обществото.

Критиците на плановете, обаче, поставят под въпрос ефективността на мярката, както и високата цена за реализирането й.

По-рано този месец Северна Ирландия стана първата част от Великобритания, където бе приет такъв закон за микрочиповете. Всеки микрочип съдържа уникален номер и се имплантира в кожата между раменните лопатки на кучето.

Благотворителните организации приветстваха мярката, заявявайки, че тя освен това ще помогне на собствениците, загубили техните кучета да ги намират по-лесно.

Около 5000 собственици на кучета в Англия вече доброволно заявиха готовност на техните домашни любимци да бъдат поставени микрочипове. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котарака

    0 0 Отговор
    Всяко пале на Острова с микрочип...........а от догодина и всеки поданик на "нейно величество".