Last news in Fakti

2 Април, 2019 13:48 1 302 5

Британски министър: Сделката на Мей за Брекзит несъмнено е най-добрият вариант

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей-
  • деймиън хиндс

Финансовият министър Филип Хамънд ще отправи към кабинета молба да разгледа възможността за провеждане на втори референдум по въпроса

Британски министър: Сделката на Мей за Брекзит несъмнено е най-добрият вариант - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Споразумението на министър-председателя Тереза Мей определено остава най-добрият вариант за напускането на Европейския съюз, каза британският министър на образованието Деймиън Хиндс, цитиран от Ройтерс.

Договорената от правителството сделка е най-добрият баланс и се надявам, и очаквам, че ще стигнем точно до това", каза Хиндс по телевизия Би Би Си и подчерта, че споразумението на Мей определено е най-добрият вариант. Според него излизане без сделка не е "оптимален резултат".

Лондонският в. "Сън" съобщи, че окончателното гласуване в британския парламент по проектоспоразумението за Брекзит, може да е на 4 април. По информация на изданието кабинетът все повече клонял към отхвърленото предложение на депутата консерватор Кенет Кларк - включване във всяко бъдещо споразумение с ЕС на текст за "постоянен и всеобхватен митнически съюз с ЕС, който обхваща цялата територия на Великобритания. Макар и неохотно, депутатите щели да се съгласят с такъв вариант, в случай, че парламентът за четвърти път не одобри споразумението на Мей.

Според политически наблюдател на британския в. "Таймс" днес финансовият министър Филип Хамънд ще отправи към кабинета молба да разгледа възможността за провеждане на референдум по въпроса за Брекзит във връзка с това, че нито консерваторите, нито самата държава не могат да допуснат провеждане на избори.

Според Хамънд британското правителство може "или да предложи компромисна сделка по варианта за Брекзит, или да се съгласи с провеждането на втори референдум за излизане на страната от ЕС".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    6 0 Отговор
    Европейският парламент няма ли да си опашат гащите най сетне и да ги изритат без право да искат каквото и да било? Да си търсят други колонии, а не да си пращат пенсионерите тука в Елена да живеят като царе, а ние да им работим за без пари и те да хленчат че им миришем на бедност. Нали затова и казаха че напускат. Не мисля че е много европейско.
  • 2 Това е лоша зделка

    0 6 Отговор
    Ще тънете по зле и от нас бгто. Ни Нова Зеландия ни там си ще ви помогнат. И българите на острова ще бъдат убити и пребити да се махат от острова. Къде другаде се говори английски. Никъде. По добре да няма брекзит за да може ние българите да живеем там като работим. А вие англичаните да взимате помощи от Ной и да си живеете мързелувате. Вие англичаните да не мислите че ми се седи в таз дупка България. Аз направо искам да се махам от тук.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Иво

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това е лоша зделка":

    Довиждане и сбогом.
  • 4 Емил

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Това е лоша зделка":

    Като ти гледам граматиката - явно си циганин! Така че заминавай - тук не ни трябваш!

    Коментиран от #5

  • 5 Вие бг

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Умрете в мизерията си.
Новини по държави: