Last news in Fakti

23 Април, 2012 09:34 1 024 0

Младенов: Изборите във Франция са ключови за ЕС

  • франция-
  • никола саркози-
  • франсоа оланд-
  • николай младенов-
  • гърция-
  • сърбия
Младенов: Изборите във Франция са ключови за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Името на следващия президент на Франция няма да има пряко отражение върху България, коментира в сутрешния блок на БНТ външният министър Николай Младенов. Все пак, следващият  президент на Франция (социалистът Франсоа Оланд или отново Никола Саркози) ще е от ключово значение за бъдещето на ЕС,  категоричен е Младенов.

Заедно с втория тур между Саркози и Оланд, на 6 май има парламентарни избори и в Гърция, както и  вот 2 в 1 в Сърбия.

Ако Никола Саркози остане на чело на страната, той ще трябва да ревизира задължително част от своята политика, коментира министърът. Преди време Саркози се обяви за затягане на шенгенските правила, а сред това се закани да спре наплива на имигрантите.

Младенов определи като "притеснителен факт" високото доверие, което са получили социалистите и националистите на тези избори. Това показвало срив в доверието съм политическата система във Франция и е лош знак за Европа.

Младенов коментира и предстоящото преструктуриране на неговото министерство. Той потвърди, че ще има съкращения в администрацията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА