Last news in Fakti

5 Април, 2019 12:58 1 610 8

Лондон иска отсрочка за Брекзит до 30 юни

  • брекзит-
  • отсрочка-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей-
  • отлагане-
  • доналд туск

Тереза Мей написа писмо до Доналд Туск

Лондон иска отсрочка за Брекзит до 30 юни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската министър-председателка Тереза Мей написа писмо на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което иска отлагане на Брекзит до 30 юни, съобщи "Ройтерс".

"Обединеното кралство предлага този период да приключи на 30 юни 2019 г.", пише Мей в писмото. Ако бъде постигнато споразумение в британския парламент за излизането от Европейския съюз преди тази дата, тогава Лондон ще предложи отсрочката да приключи по-рано.

Британското правителство иска Брекзит да бъде преди 23 май 2019 година, за да не организира избори за Европейски парламент, но засега продължава приготовленията за тези избори, ако това се окаже невъзможно, пише още Мей в писмото.

По-рано председателят на Европейския съвет Доналд Туск предложи на Великобритания план за 12-месечно "гъвкаво" удължаване на срока за Брекзит. Планът ще позволи на страната да напусне ЕС по-бързо, ако британският парламент ратифицира споразумение. Той обаче трябва да бъде утвърден на срещата на върха на европейските лидери следващата седмица. Очаква се консерваторите да продължат преговорите си с Лейбъристката партия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 767

    12 3 Отговор
    Закривайте го тоя Брюксел пиявици некадърни!
  • 2 Дедо ви

    16 1 Отговор
    Тия взеха да ми писват ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Mорук

    4 1 Отговор
    Дързост и красота,отсрочки до съдия ден ай с,,,,р,махайте са бе ингилизи

    Коментиран от #7

  • 5 среднощен

    0 0 Отговор
    Отлагане във времето на Брекзит няма логика, когато няма визия какво ще се прави от тук нататък. Най-лошото е, че политиците отдавна нямат адекватна комуникация с хората и всичко, което ще възприемат по този труден въпрос е обречено на провал. Няма "правилен ход" пред Тереза Мей - но такъв няма и пред опозицията..! Мисля, че отново ще се "допитат" до народа в нов референдум..!
  • 6 30.03.2019

    2 0 Отговор
    Госопжо Мей,

    Имате си референдум, имате си парламент, имате и две дати за излизане имате си и британска общност.
    На ЕС не му трябвате. Като пазар не сте чактолкова голям да не кажа даже и изобщо. Населението на Велигобритания е 60 милиона точно толкова е и на Турция наприме та даже и с едни 10 +.
    Много бих се зарадвал ако господин Туск ви отвори вратат на 12.04.2019 и най- учтиво ви изгони.
    На всички ни е ясно , че Великобритания ще въведе визи за България по образец на САЩ . Защо САЩ може, а Великобритания не?
    Айде викай си старите слуги от Индия и Пакистан и дим да те няма.
  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Mорук":

    Изтрихте ми коментара. Отново казвам - най-честно би било е да се организират референдуми в държавите членки на EU и резултата от този референдум да реши може ли да има отсрочка или не. За мен лично не трябва да има отсрочка.

    Коментиран от #8

  • 8 Mорук

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Няма такова животно като тях , хем ги боли хем ги сърби ,лицемерие без край най много поробени убити с най мн колоний ,Хитлер и Сталин пасти да ядат пред британската корона ,дето не са стъпили там не е имало войни и раздори
Новини по държави: