Last news in Fakti

11 Април, 2019 15:19 2 514 19

Мрачен ден за свободата на медиите

  • джулиан асандж-
  • медии-
  • едуард сноудън

Едуард Сноудън подкрепи Джулиан Асандж

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън коментира задържането на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, съобщи Sputnik.

Асандж беше задържан по-рано днес, след като правителството в Еквадор отказа да продължи да му осигурява убежище в своето посолство в Лондон. Самият Сноудън се укрива в Москва, след като властите в САЩ започнаха да го издирват за разпространение на секретна информация.

„Важна информация за журналистите, отразяващи задържането на Асандж. ООН официално постанови, че задържането му би представлявало нарушаване на човешките права. Организацията нееднократно разпространи призив за неговото освобождаване. Критиците на Асандж може да се радват, но това е мрачен момент за свободата на пресата“, заяви Сноудън.

Според него кадрите, в които посланикът на Еквадор пуска британската полиция в посолството, за да арестува Асандж, ще попаднат в учебниците по история.

Асандж се укриваше в посолството през последните 7 години, след като беше обвинен в насилие от съда в Швеция. САЩ го издирват за разпространяване на секретна информация.

Самият Сноудън се укрива от властите в САЩ, след като през 2013 г. стана причина за изтичането на секретна информация за програмите за подслушване на американските разузнавателни агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    8 24 Отговор
    И на Тоя дните са преброени
  • 2 Госあ

    35 0 Отговор
    Ами трябваше в Москва или руското посолство да бъде. Сега му е спукана работата. И това пък точно в Англия да се криеш...не го разбирам
  • 3 факт

    49 0 Отговор
    Асанж ако беше избягал в Русия щеше да се спаси от нацистка Америка а сега ще изгние в някой лагер защото е разкрил истината.
  • 4 Меркел

    37 0 Отговор
    Разбра, че е подслушвана от съюзниците - говедари и стон не издаде. Съюз от помияри и хора без достойнство.

    Коментиран от #7

  • 5 веселяк

    10 10 Отговор
    Аз предлагам санкции за Русия!
  • 6 охохо

    1 42 Отговор
    Да коментираш "свободата на словото", докато се укриваш в Русия е колкото абсурдно, толкова и показателно що за "правозащитници" са хора като Асандж и Сноудън... Колкото и "анонимните" са независими хакери. Ама е... винаги ще има глупаци да им вярват.

    Коментиран от #12

  • 7 Румяна Костова

    36 0 Отговор

    До коментар #4 от "Меркел":

    Това, че Меркел е подслушване е по-малката беда. То цялото им разузнаване и медии са под американска власт. Не от немците идва идеята да унищожат немското самосъзнание и да
    се превърнат в нация с комплекси, която ще клекне пред всеки в името на криворазбраните човешки права.
  • 8 охохо

    2 18 Отговор
    Все едно евреин да се крие и бори с "холокоста" от щаба на СС. Те така ми изглежда тоя... "борец".

    Коментиран от #17

  • 9 Руските свине

    3 33 Отговор
    и малоумните им роби реват в хор, че полезния идиот Асандж е задържан, а слугинските медии представят това като посегателство върху свободата на словото. ИСТИНАТА е, че Асандж публикуваше винаги информация , която е в интерес на РУСИЯ И КРЕМЪЛСКИЯ ДИКТАТОР И НИКОГА ПРОТИВ РУСКАТА КОЧИНА И ДЖУДЖЕТО. Руската подлого Сноудън също действа по същият начин.
  • 10 СССРБарета

    28 2 Отговор
    Днес отново победи американския тоталитарен режим! Но Битката продължава и свободата рано или късно ще победи!
  • 11 Хасан

    16 2 Отговор
    Хахаха..свобода на словото,западни ценности!!!всичко е бош лаф
  • 12 ТАС

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "охохо":

    А от американски затвор супермакс е да коментираш е правилно така ли. Дано осъзнато изпиташ на собствен гръб на, какво е способна съвременната компютъризирана система за наблюдение и манипулация. И може би тогава, ще схванеш за, какво става въпрос. За неосъзнато и въздействие го изпитваш постоянно, но просто не разбираш че си побутнат в нужната им посока.
  • 13 Барчо

    17 1 Отговор
    Така е. Веднага го предадоха след като американците показаха снимки от вътрешните камери на посолството от което стана видно, че те го наблюдават непрекъснато в реално време. Това разбира се не е скандал. Еквадор зацапаха свещите и клекнаха на момента. Разбира се, че е тъжно, но това е действителността. Не са никои. Чудя се как все пак толкова време се опъваха. Цената ли си вдигаха или какво. Руснаците трябваше до сега да са го прибрали и да си го търсят от тях. За негово съжаление е поискал убежище не от когото трябва.

    Коментиран от #15

  • 14 Nokia 1100

    16 0 Отговор
    Те затова ви стздадоха и смартфоните.Да се чувствате по свободни,и информирани.Хем сами си купувате проследяващото устройство,хем си давате пълен дигитален профил на животеца.И вие сте доволни че имате най скъпата джаджа,и те са доволни че си ви виждат,слушат,и че ви и ат отпечатъци,банковата сметка,и много друга полезна информация.
  • 15 СССРБарета

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Никакви свещи не са зацапвали просто новият еквадорски президент е американска подлога! При предишният нямаше проблеми! Всяка власт се сменя и няма нищо вечно! Дори свободата на словото в капиталистическите демокрации е Мираж тя отдавна е мъртва!
  • 16 Паток

    2 4 Отговор
    Тоя дето го арестуваха, много много не прилича на Асанж.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 539

    0 1 Отговор
    И двамата,от един дол дренки.Бозаджията,за халваджията.
  • 19 chetin

    0 0 Отговор
    TOYA OBRAZ İ TOİ KATO ONYA GLUPAK İGRAL NA GRESHEN KON
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания