Last news in Fakti

11 Април, 2019 14:50 6 769 34

Русия: Световното лицемерие победи

  • русия-
  • медии-
  • джулиан асандж

Руските медии коментират ареста на Джулиан Асандж

Русия: Световното лицемерие победи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес световното лицемерие победи. Това написа главният редактор на руските издания Sputnik и RT Маргарита Симонян, коментирайки ареста на Джулиан Асандж.

Основателят на WikiLeaks беше задържан по-рано днес от британските власти. Това стана, след като властите в Еквадор отмениха убежището, което дадоха на Асандж в своето посолство в Лондон.

„Ръката на демокрацията стисна свободата за гърлото“, написа Симонян. Тя изрази съжаление, че Асандж не е потърсил убежище в руското посолство.

„Той е арестуван в Лондон и за това нищо не можем да направим. Надявам се, че правата му ще бъдат спазени“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Асандж се укриваше в еквадорското посолство в Лондон през последните 7 години, след като в Швеция бяха повдигнати обвинения за насилие срещу него.

Във Великобритания той е издирван за неявяване в съда, а в САЩ има издадена заповед за задържането му, заради разпространяване на секретна информация.

През 2011 г. сайтът на Асандж разпространи секретна информация за действията на американските военни в Близкия Изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голем смех

    105 4 Отговор
    Демократите от ФАЩ в Действие

    Коментиран от #4

  • 2 onq s konq

    15 93 Отговор
    И да отговори Русия-ЗАЩО НЕ ГО ПРИЮТИ ТОЯ АСАНДЖ,А ГО ХВЪРЛИ НА ВЪЛЦИТЕ?Защото получи каквото й трябваше инфо и вече й е абс. непотребен.

    Коментиран от #3

  • 3 Белчо

    93 5 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Изключително тъп си брат- чупиш тъпомера!
    Публикувано във факти.бг: Тя изрази съжаление, че Асандж не е потърсил убежище в руското посолство.
    Чети поне за какво пишат хората,стига я кара на принципа - една жена казала!

    Коментиран от #22

  • 4 куку руку ку

    79 5 Отговор

    До коментар #1 от "голем смех":

    "Демокрация" става по-мръсна дума и от "комунизъм",

    Коментиран от #9, #18

  • 5 Политковска

    14 91 Отговор
    Руските мърши, толкова народ избиха и сега се правят на девици. Хахахахаха

    Коментиран от #13

  • 6 Знам знам🙄

    53 3 Отговор
    Е време беше. Сега да видим дали Асандж ще изчезне като Кашоги. Хе хе едва ли. Ама се чудя защо населението на САЩ не застава зад него а зад държавата. Два варианта. Като цяло не му дреме щом нефта е ефтин и помощите вървят. Или чисто и просто одобрява наглите демагогски действия н правителството

    Коментиран от #26

  • 7 Кирил

    6 58 Отговор
    Ха ха ха,трябва да си пълен идиот за да избереш убежище в рашисткото посолство
  • 8 СССРБарета

    46 4 Отговор
    Тази битка беше спечелена от американския тоталитарен режим но войната продължава! Свободата Отново ще победи ако не днес това ще бъде утре!

    Коментиран от #16

  • 9 Шляхтиц

    44 2 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Споделям Вашето мнение. Демокрацията, както е тръгнала, ще надскочи и болшевизма........
  • 10 Тошко

    47 3 Отговор
    Чак сега ми стана ясно защо се е появил комунизма и защо толкова много хора го обичат дори 30 години след като е изчезнал! Установих че комунизмът се е появил за да излекува изроденият нечовешки капитализъм! Явно в миналото хората също са видяли зор от тоталитарният капитализъм и затова така силно са заобичали комунизма!

    Коментиран от #30

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 12345

    46 4 Отговор
    Демокрацията победи! Урааааа! Да Ви имам скапаната демокрация и свобода на словото. Жалктите кравари съвсем взеха да се излагат.
  • 13 плиткоповска

    38 4 Отговор

    До коментар #5 от "Политковска":

    няма по големи убийци в историята на човечеството от тъпите и алчни англосакси-избили милиони хора в Азия Африка и Латинска америка от времената на колонизациите до сега.Сега колониите им си го връщат и от тези помияари са останали само остатъци от немощни и безплодни корумпирани режими /ЕС САЩ и техните подлоги/

    Коментиран от #29

  • 14 Рошко

    16 1 Отговор
    Много точно казано
  • 15 американски гетак

    35 3 Отговор

    До коментар #11 от "Руските свине":

    Асандж разобличаваше най корупмирания и алчен клептократски режим -този на банановото гето ФАЩ където 3-4 олигархо -мафиотски фамилии владеят всичко на фона на 70 млн.купонинци бездомни бедняци 102 млн.здравно неосигурени и невиждали болница през живота си ,без икономика с избягали производства зад границите на ФАЩ и натрупани колосалн идългове записани на местното население.И успя да си свърши работата пред целият свят.
  • 16 Голем смях

    7 34 Отговор

    До коментар #8 от "СССРБарета":

    Прав си,рано или късно Путин ще легне до Сталин и руския народ отново ще бъде свободен.До следващия бащица,че те са свикнали на крепостничество и свободата не им понася.

    Коментиран от #17

  • 17 Еl comandante

    20 3 Отговор

    До коментар #16 от "Голем смях":

    Лапай и се потапяй уе смърдел!!!!
  • 18 Идиот

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Тя винаги е била по-мръсна.
  • 19 Идиот

    3 7 Отговор
    Идиота си е идиот
  • 20 а ся де

    7 16 Отговор
    лицемерие е също в собствената си държава да не откриеш толкова години кой уби Политковска

    Коментиран от #31

  • 21 Москвич

    4 12 Отговор
    Комунистите коментиращи тук се чувстват руснаци??? На какво основание??? Русия не е комунистическа страна от 28 години и постигна тази свръх ваенна мощ и напредък, благодарение на неолибералният капитализъм, прокаран от партията на Путин и неговото управление. Вашите лидери от Атака и БСП да ви организират по една 3 дневна екскурзия до Москва или Петербург, за да видите новата свръх красота и прелест на тази страна, но с повечко парички в джоба, защото няма да ви стигнат нито вашите спестявания, нито спестяванията на цялата ви рода, нито пенсиите им /ако ви ги дадат/, за това.Там нищо не е безплатно и е по-скъпо от бедната България и Европа. Горе-долу цените са на едно ниво с тези в САЩ. Влезте в час и си избийте от главата карлуковската, налудничава мисъл, че Русия е комунистическа и знаенето на руски език ще ви помогне да живеете безплатно дори 3 часа, та камо ли 3 дни там.

    Коментиран от #28

  • 22 onq s konq

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "Белчо":

    Страшно мразя ТЪПИ ДА МЕ ПРАВЯТ НА "ТЪП"!Та какво ме караш да чета - че НЯКАКВА РЕДАКТОРКА НА НЯКАКВО СПИСАНИЕ "съжалява" че Асандж не бил потърсил убежище в Руското посолство ли?А според тебе ТЯ ЛИ РАЗДАВА "УБЕЖИЩАТА" в руските посолства и смяташ ли че има РАНГ НА ХАЗЯЙКА ,ДЕЛЕГИРАН Й ОТ МОСКВА?А смяташ ли че не е пробвал Асандж да се "вреди" като квартирант за "некое и друго Десетилетие",но молбата му е била ХЛАДНО ОТКЛОНЕНА?Аман от елементарни наивници със самочувствие!
  • 23 и той същия ама иначе говори

    4 11 Отговор
    Руснаците където са избили десетки милиони свой братя от собствения си народ за да прокарат мръсния си комунизъм ще ми говорят за лицемерие а на бас че КГБ не са светци какво биха направили безгрешните Руснаци ако руснак публикува секретни материали срещу Русия сигурно ша го погалят с върбови клонки и ша го остават намира нали а и друго е да те съдят и да има срещу теб обвинения с доказателства друго е коминисти бес съд и присъда да те трепат те така обичат тва им е справедливоста на тях

    Коментиран от #25

  • 24 се едно

    4 4 Отговор
    А от групата пуси раят, не че ги защитавам, ама за вандалски прояви гъбясаха в затвора, какво ли би станало,за по тежки провинения, ако некой руснак извади кирливитв ризи на русия, тогава ще ги питам, къде им е демокрацията на руските моралисти.
  • 25 ЗА УШАНКИТЕ СЕ ЧУВАТ ЛЕГЕНДИ

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "и той същия ама иначе говори":

    А РЕАЛНИ ВИДЕОЗАПИСИ ОТ ЗВЕРСТВАТА НА КРАВАРИТЕ В ИРАК ГИ ИМА. ПРАЙШ ЛИ РАЗЛИКАТА....
  • 26 Хахах

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Знам знам🙄":

    Много бъркаш понятията. В България и Русия държавата и народа са отделни неща така е, но в нормалния свят - държавата и хората са едно и също нещо. Не знам до колко ще схванеш- там няма държавата е лоша.... Там хората участват в държавата. В примитивните култури има водач или партия, в които се търси вина и не случайно - те колят и бесят без да питат. Незнам дали ще ме разбереш,но поне опитах 😄

    Коментиран от #33

  • 27 Матей

    2 1 Отговор
    Историята с Хъш-оги е съвсем друга,тази показва на какви подлости и низости са способни грингосите,да накарат и Еквадор,а особено Англия да станат за резил заради тях,погазвайки закрилата на потърсил убежище в дадено посолство.По същия начин могат да извлекат и Ц.Василев задето описа как е станала далаверата с КТБ,НО сърбите няма да направят такъв серсемлик,разчитат на Русия.
  • 28 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Москвич":

    Я, шорошоидчето най-накрая "разбрало", че Русия е капиталистическа! Така е "другарю" неомарксист, но не си я припознавай, защото тя няма да те припознае.
  • 29 Мазна шваба

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "плиткоповска":

    Един да каже нещата със собствените им имена...респект
  • 30 Мазна шваба

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тошко":

    Много си прав,братле...Но човек има един генетичен дефект-бързо забравя...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Националист

    5 0 Отговор
    Къде остана свободата на словото и печата? Нали русофобите на запад крещяха десетилетия наред и навред "Свобода на словото и печата". Същите тия "свободолюбци и хуманисти" сега най-безцеремонно преследват един от онези, които изнасят истини за техните правителства.
  • 33 Знам знам🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хахах":

    Ха ха пич ти нещо не си разбрал. Отдавна отдавна се знаят 13 фамилии. И в тия твои нормални общества на по 200г.всъщност се правят експерименти относно пълноценен и тотален контрол на населението.Било то политически икономически или морален. Ние вземаме пример от тях и затова в учебниците на децата ни думи като социализъм и равенство с много така странно обяснени
  • 34 Националист

    2 0 Отговор
    Свобода за Асандж! Свободата на словото и печата трябва да бъде защитена от ООН!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания