12 Април, 2019 10:59 1 270 4

Тръмп не знае нищо за Асандж и WikiLeaks

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джулиан асандж

Президентът на САЩ не коментира случая

Тръмп не знае нищо за Асандж и WikiLeaks - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Не знам нищо за Джулиан Асандж или WikiLeaks. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по повод задържането на основателя на информационния портал, съобщи Гардиън.

Тръмп говори по темата преди срещата си с южнокорейския президент Мун Дже – ин. Американските медии припомниха думи на Тръмп от президентската му кампания.

Тогава той похвали портала на Асандж. Освен това Тръмп на няколко пъти отбелязва, че обича да чете сайта. През 2017 г. Тръмп заяви, че не подкрепя, но и няма да се противопостави на арест на Асандж.

„В момента WikiLeaks не ми е тема“, заяви Тръмп.

Асандж беше задържан от британската полиция в евкадорското посолство в Лондон през вчерашния ден. Министерството на правосъдието на САЩ вече повдигна обвинение срещу издателя за заговор за достъп до секретни данни с бившия анализатор на разузнаването Челси Манинг.

WikiLeaks беше основен фактор в предизборната кампания в САЩ, след като публикува имейли на представители на Демократическата партия, разкриващи подкрепата, която партията оказва на Хилари Клинтън в предварителните избори. Асандж е обвиняван, че е получил информацията от руските разузнавателни агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    8 1 Отговор
    Хахах... през 2016 г. този наркоман заяви, че много уважава Уикилийкс и редовно ги чете.
  • 2 "демокрация" ох боли

    10 0 Отговор
    Както казват по краварските филми "ако те заловят, ще отрека че те познавам и имам нещо общо с теб" хаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Яшко

    1 0 Отговор
    Направо ти повервахме ,нали беше всезнаещия