11 Април, 2019 20:00 3 099 31

САЩ повдигнаха обвинения срещу Асандж

  • сащ-
  • обвинения-
  • джулиан асандж

Повдигнати са обвинения за заговор с Челси Манинг

САЩ повдигнаха обвинения срещу Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж за заговор с Челси Манинг, съобщи USA Today.

Обвиненията са насочени към незаконно проникване в компютри и разпространение на класифицирана информация. Асандж може да получи присъда от 5 години, ако бъде осъден в САЩ.

Той беше задържан от британските власти в еквадорското посолство в Лондон. Неговият адвокат заяви, че Асандж има добро обяснение за нарушаването на гаранцията си, но че не смята да представя доказателства за него.

Британската полиция потвърди, че той е бил арестуван след искане за екстрадиция от САЩ, заради публикуването на класифицирана информация.

Брадли Манинг беше разузнавателен аналитик в американската армия. През 2010 г. той е дал част от парола на Асандж за влизане в компютрите на американското военно министерство.

Основателят на WikiLeaks е получил архиви със секретни американски дипломатически телеграми, като се смята, че е искал от Манин още информация. В последствие информацията беше публикувана от WikiLeaks в сдружение с няколко от най-големите медии в света.

Манинг вече излежа 7 години в затвора, където обяви, че е жена и настоява да го наричат Челси. Асандж се укриваше в еквадорското посолство в Лондон през последните 7 години, укривайки се от властите в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    104 5 Отговор
    Интересно. Асандж ще бъде съден от ПРЕСТЪПНИЦИ, ЗАЩОТО Е ПОКАЗАЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА .

    Коментиран от #2

  • 2 Ххххх

    76 3 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    Звучи като изнасилвачът съди изнасилената, че го е разпознала и му разваля имиджа. Перверзно

    Коментиран от #4

  • 3 рлиаронатолоно

    61 3 Отговор
    САЩ са като чакали-веднага се нахвьрлиха вьрху бореца за свобода...-гнусни демони

    Коментиран от #5

  • 4 Доктор Ох Боли

    3 42 Отговор

    До коментар #2 от "Ххххх":

    ..... ха хаха.... ти ако не си пиеш лекарствата може и музика да чуеш... ха хаха....

    Коментиран от #15

  • 5 Доктор Ох Боли

    5 48 Отговор

    До коментар #3 от "рлиаронатолоно":

    ... ха хаха... ама ... за кво се бори той?... ха хаха..... Сноудън за кво се бори?.... за социализъм ле?... ха хахах.... Тези хора не знаят кво искат.... Те... са работили... и са получавали толкова .... чеее..... са могли да отидат където си поискат, да правят квото и както си искат... а.... тука у тоа сайт хора с по 100 ника.... ха хаха.... се прааат на кви ли не.... за нема нищо.... ха хахах.... Тези хора не знаят какво искат.....

    Коментиран от #10, #13, #16, #21

  • 6 Мосак фонсека

    3 34 Отговор
    Ай стига с тфа плашило,дирижирано изтичане на информация със цел медийни драми и кахъри,никой никога няма да даде достъп до реална секретна информация на хора изглеждащи като манинг и сноудън ,то само кат ги видиш и припадаш от смях.
  • 7 Хрониките на Евразия

    5 26 Отговор
    В Държавната Дума на РФ призоваха по всякакъв начин да се защити Асандж.
    Иначе много тайни ще излезнат на яве ..
  • 8 Яшко

    26 1 Отговор
    Типично ,какво да очакваш от алчни лицемери
  • 9 ххл

    27 2 Отговор
    Еврейско-масонската(демокрация) в действие
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 424

    3 4 Отговор
    Там не си поплюват.
  • 12 Патриот

    29 2 Отговор
    Който си мисли, че Вашингтон винаги се е борил, бори се и ще се бори за човешки права и за възвишени човешки идеали има сериозен умствен дефицит.

    Да се забрани със закон хора със сексуална дефектна ориентация да заемат отговорни държавни постове. Знайте, че пропагандата и практиката на хомосексуализъм е голям грях в очите на Бога и ще има много тежки последствия за онези нарушават Божия закон.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Оле

    2 2 Отговор
    Тотално си изперкал! Откъде ти ги ражда тиквата !?
  • 15 Boxer

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Доктор Ох Боли":

    Всички престъпления изнесени от Асанч са заметени под килима и не са интерестни, но пък Асанч е преследван до край. Къде е логиката? Кой трябва да пие хапчета?
  • 16 Левски

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доктор Ох Боли":

    Само каква идеология от прогнил капиталист! Значи ни съветваш в името на парите да правим абсолютно всичко? Хората много добре знаят какво искат и за какво са го направили, защото не са евтини продажници! И тези хора са по-богати от другите защото всички ще ги помнят и ще ги дават за пример в бъдеще! А продажните гниди и отрепки с твоето мислене всички ще плюят и също ще ги дават за пример!

    Коментиран от #17

  • 17 Доктор Ох Боли

    0 8 Отговор

    До коментар #16 от "Левски":

    ... ха хахах.... сооца е далече от мене .. верно е... ха хаха....нищо не те съветвам.... Ти трудно възприемаш... ха хаха....Тва са лабилни хора.....Те не знаят какво искат.... Могат да избягат в тези държави от които хората бягат,да отидат на запад.... и да постигнат тва което те имат.... и така...
  • 18 факт

    12 0 Отговор
    продадоха го латиносите
  • 19 779

    0 4 Отговор
    Тоя на 47 години изглежда като на 60 на снимката, а при ареста изглеждате като 80 годишен.. това нарочно ли е?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анти седераст

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доктор Ох Боли":

    За демокрация и свобпда чувал ли си? Няма как да чуеш в западните клозети.
  • 22 Вихрен

    1 1 Отговор
    Га някой руснак в онова време па и сега стане предател и им предостави секретни документи, той бил борец за "свобода и демокрация"!!! Да де, но га такива като Сноудън и Асандж им изкарат кирливите ризи да ги види света/то не че не ги знае/ той видите ли бил предател и го го гонят като хрътки по целия свят що ве М ??!!
  • 23 Наблюдател

    4 3 Отговор
    Руската измет, сега се е разквичала в защита на Асандж и свободното слово. Но при отравянето на Скрипал авторитетно заявяване, че "предателите заслужават това".

    Коментиран от #25

  • 24 Кирил

    1 4 Отговор
    Ей тия "евроатлантици" голееееми артисти ве че и с "отравянето" на Скрипал ма големи ! Дават на снимка как хора със защитно облекло вземат някакви проби около уж отравянето, да де но двама полицаи стоят до тях на метър но без защитно облекло ха ха ма нали ако има нещо ще се гътнат ве, нали и те ще се "отровят" ха ха? !!! "Отравянето" в Сирия ряла да яде от "отравянето " на Скрипал те режисьорите и сценаристите са едни и същи !!!!!
  • 25 САЩ е Русия с гей паради

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдател":

    САЩ като Русия ли са бе помияр? Нали бяхте демократи?

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Анти седераст

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "САЩ е Русия с гей паради":

    Още по-диво племе са краварите. Северна Корея с трети пол и еничари-седерасти.
  • 27 pepe le pew

    2 1 Отговор
    Съветския Американски Съюз в действие. Фейк новините с награди, истината в затвора.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Марин

    3 0 Отговор
    Истината НЕ може да бъде победена НИКОГА ! Най важното е НЕ може да се купи с пари дори с много пари !Може тия коита са за нея да бъдат вкарвани по затвори, избивани , измъчвани, но никой не може да победи истината и тя винаги побеждава винаги.А има някои с по корави глави правят неистови опити те да я победят, няма как да стане няма !
  • 30 К. за БХК на евреина Сорос

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Американските наркомани да пуснат бореца за свобода. Американската биомаса има нужда да знае какви ги върши еврейския режим във ФАЩ.
  • 31 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АСАНЖ НЕ Е ЛИ АВСТРАЛИЙСКИ ГРАЖДАНИН - БЕЗ АНГАЖИМЕНТИ /ФИРМЕНИ /СЪС САЩ ??? КАК ТАКА АРЕСТУВАТ И ЕКСТРАДИРАТ ГРАЖДАНИ НА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ -КОГАТО ПОИСКАТ ОТ ДЪРЖАВИТЕ ГЪЗ.ОЛИЗ.ЦИ -НАПРИМЕР ИСПАНИЯ И ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ "ГЕНЕРАЛ" !?!?!?!?