Last news in Fakti

13 Април, 2019 11:56 1 047 0

Осъдиха на 10 г. швейцарски терорист

  • терорист-
  • мароко-
  • швейцарец-
  • осъден

Осъденият мъж е на 33 години

Осъдиха на 10 г. швейцарски терорист - 1
Снимка: Shutterstock

Марокански съд наказа с 10 години затвор швейцарски гражданин по обвинения в тероризъм заради връзки с ислямски екстремисти, заподозрени в убийството на две скандинавски туристки, предаде "Ройтерс".

Мароканската информационна агенция Магреб араб прес (МАП) съобщи, че 33-годишният мъж е бил осъден по обвинения, включващи "създаване на банда за планиране и извършване на терористични действия с цел да бъде сериозно подкопана държавната сигурност, умишлено подпомагане на извършители на терористични действия, обучаване на хора за присъединяване към терористични организации и оправдаване на тероризма".

Той е бил арестуван през декември и по думите на адвокат, представляващ друг швейцарски гражданин по делото, е женен за мароканка. Според медийни информации притежава и британско гражданство.

Двете туристки - от Норвегия и Дания, бяха намерени мъртви в Атласките планини през декември. Властите обвиниха последователи на групировката "Ислямска държава". Мароканската прокуратура повдигна обвинения в тероризъм срещу 25 души, заподозрени, че са свързани с убийството на жените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА