Last news in Fakti

13 Април, 2019 17:23 3 153 19

Ким Чен-ун начерта плановете на Северна Корея

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • планове-
  • икономика-
  • строителство-
  • реч

Мирът се гарантира само със силни въоръжени сили, заяви лидерът

Ким Чен-ун начерта плановете на Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен-ун призова в програмна реч за приоритетите на страната всички сили да бъдат насочени към развитието на икономиката, съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

"В сегашната борба за изграждане на социалистическата държава централната задача на републиката ни е силно укрепване на материалната основа на социализма чрез съсредоточаване на всички сили на страната в икономическото строителство", се казва в речта на Ким Чен-ун.

Агенцията подчертава, че севернокорейският лидер подробно се спира на различни сфери от народното стопанства - енергетика, добив на полезни изкопаеми, металургия, транспорт, строителство, лека промишленост и селско стопанство. За всяко икономическо направление той дава поръчения какво трябва да се направи, за да се увеличат обемите на произвежданата продукция. Специално ударение поставя върху стоките за задоволяване на потребителското търсене.

"В най-кратки срокове трябва да решим проблемите с храненето и потребителските стоки, които имат решаващо значение за подобряване на живота на хората", подчертава Ким Чен-ун и допълва, че е необходимо и да се ускорят темповете на строителство, "за да се осигурят на хората по-добри и по-цивилизовани условия на живот".

На военната сфера, на която в подобни речи лидерът на Северна Корея обикновено обръща голямо внимание, в текста на сегашната му реч са отделени само два абзаца. "Винаги трябва да помним, че мирът се гарантира само със силни въоръжени сили, твърдо да се придържаме към принципите на самоотбрана и да продължаваме да укрепваме отбранителната способност на страната", отбелязва Ким Чен-ун. Речта е произнесена на 12 април на първата сесия на новия състав на Върховното народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    2 15 Отговор
    Политиката на Ким - присмей се на перуката на Тръмп, изгладней народа си и го карай да прави оръжия... Какво? Какво му е лошото на това? :D

    Коментиран от #4, #18

  • 2 гост

    4 9 Отговор
    Луд е тоя. Хахааа. Кефа му се на амбицията и волята.

    Коментиран от #17

  • 3 СссереМ

    5 7 Отговор
    Лека полека почва да мисли ала бай Дончо.
  • 4 СссереМ

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    По принцип нищо лошо няма,стига да не си кореец де.
  • 5 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    10 2 Отговор
    Шишо както обикновено е педантично прав
  • 6 Мда

    18 4 Отговор
    Викате му праско, шишо и какво ли не, но тоя се оказа железен и много подготвен ! Жълтата перука удари на камък, а си мислеше безпроблемно да измами Кимчо !
  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 3 Отговор
    Тоа подмина ленин
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гурбетчия Ханко брат

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русия е прокълната кочина на Злото":

    Чайче брат ми...на колко треви си. ....взимай хапчетата и лягай тревопас
  • 10 Браво!!!

    19 4 Отговор
    Ким чен-Ун и неговите предци са на светлинни години от нашите ПИШМАН управници!!! Северна Корея е икономически изолирана и с много по-голямо население, но въпреки това масовата част от народа е 10 пъти по-добре от масовата част на БГ народа, който от 12 години е в Евро Съюза и от 10 години на власт е европейска партия за европейско развитие!!! В БГ над 1 милион българи живеят в порутени цигански катуни, още над 1 милион българи живеят в селски порутени къщи и градски порутени блокове. В БГ масово няма работа и над 3 милиона българи се лишават от храна и ядат палмово сирене и кашкавал. Няма по-лошо нещо от ДЕМОНкрацията, особено КОЛОНИАЛНАТА!!!!
  • 11 Batushka

    7 1 Отговор
    МАРШАЛ НА МАРШАЛИТЕ!
  • 12 Лулу

    3 0 Отговор
    Кимчу, моя любимец, винаги плановете му са готови предварително...!!!
  • 13 Да свикваме идват трудни дни и бедност

    5 1 Отговор
    Комунист! Истински. КНДР по територия е колкото България, но никога ръководител от Корейската трудова партия не е казал, "
    ние сме малка страна, каквото кажат началниците това правим". Истински комунист, патриот, интернационалист. да не се бърка с т.нар. уж"българофили", тоест Киряк Стефчовчици.
  • 14 Гогата

    3 2 Отговор
    Бях в КНДР, не съм глупав, напротив, но това което видях надмина очакванията ми. Бяхме делегация от малка компартия, трима души. На летището не ми поискаха паспорта, което ме впечатли. Попитах по-възрастния другар защо не ми искат паспорт, той ми каза че не са ме считали за опасен. А аз съм работил в чужбина, да не ви казвам как ме обискираха, защото бях с черна брада и здравеняк.
  • 15 Токо

    0 0 Отговор
    ГОУЕМ СИ БАТЕ !!!
  • 16 Токо

    2 1 Отговор
    И тоя говори само в Бъдеще време ще направим това . Ще направим онова ... Все едно слушам Корнелия Нинова. Да не би да са съученици били тия двамата ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 свободата санчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Това правеше и България през комунизма ,много бързо забравяте!
  • 19 Гостилничаря

    0 0 Отговор
    "В сегашната борба за изграждане на социалистическата държава централната задача на републиката ни е силно укрепване на материалната основа на социализма чрез съсредоточаване на всички сили на страната в икономическото строителство".
    Тази бръщолевеница поразително ми прилича на гръмките речи на един Правешки клоун от недотам близкото минало - с много думи нищо......
Новини по държави: