Last news in Fakti

27 Април, 2012 19:37 1 713 1

Край: Холандия спира тревата за чужденци

  • марихуана-
  • холандия-
  • туризъм-
  • канабис

Холандският съд потвърди закона, който забранява на чуждите туристи достъп по прочутите кофи шопове, предаде Би Би Си. Така пришълците няма да могат спокойно да пушат марихуана и хашиш.

В страната на лалетата меката дрога е толерирана – това е една от основните притегателни сили не само за чуждестранни туристи, но и за нелегални дилъри, които „изнасят” за продажба холандската трева.

Забравана влиза в сила в три провинции на страната още другия месец, а до края на годината ще се разпростре над цялата страна.

Властите се надяват да се справят с престъпността, възникваща при употреба на наркотици. Така само регистринани клиенти на кофи шоповете ще могат да се възползват от предложенията им.

Група собственици на нестандартните заведения оспорваха закона пред съда в Хага, тъй като създават дискриминационно положение. Те са силно притеснени, че бизнесът им сериозно ще пострада.
В Холандия има около 700 такива свободни за пушене места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    0 1 Отговор
    Няма за какво ,вече да ходим и в Холандия да идват у нас нашата трева, какво сено е само да я запукват нея какви ливади има само.Като горят стърнищата пушиш на аванта, какъв дим само чак и пожарните идват, толкова е силна тревата ни.