Last news in Fakti

29 Април, 2012 14:40 837 1

Нови кръвопролития в Сирия

  • нови-
  • кръвопролития-
  • сирия
Нови кръвопролития в Сирия - 1
Снимка EPA, БГНЕС

Нови кръвопролитни сражения между правителствените сили и дезертьори, преминали на страната на бунтовниците, избухнаха в Сирия, съобщи "Ройтерс". Това стана преди днес да пристигне  новият ръководител на наблюдателната мисия на ООН, норвежкият генерал Роберт Моод.

При боевете са загинали най-малко 10 души от дезертьорите в района на Дамаск, според Сирийската обсерватория за правата на човека, която съобщи и за сблъсъци край президентски дворец до Латакия и в района на Идлиб. Силите за сигурност са убили четирима цивилни в провинциите Дамаск и Идлиб.

Насилието започна в момент, в който ливанската армия съобщи, че е заловила три контейнера с оръжие от Либия, предназначено за въстаниците, които се опитват да съборят режима на президента Башар Асад. В товара е имало тежки картечници и снаряди, според източник от ливанските сили за сигурност.


Ген. Моод, назначен от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, ще оглави екипа от 300 международни наблюдатели на организацията. Той ще се опита да проконтролира примирието, наложено на 12 април с плана на специалния пратеник на ООН и АЛ Кофи Анан. Правителството и бунтовниците обаче вече на няколко пъти нарушиха примирието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 0 Отговор
    интересното е, че в тази статия някак си "забравиха" да споменат, че за последни няколко дена точно в района на Дамаск и Идлиба са се предали 721 бунтовника.... доста избирателна "памет" имат в този сайт)))