Last news in Fakti

2 Май, 2019 08:29 1 821 8

Мини война в центъра на Париж

  • жълти жилетки-
  • париж

330 души са арестувани по време на сблъсъците, съпътствали първомайските протести във френската столица

Мини война в центъра на Париж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 330 души са били арестувани в Париж по време на традиционните първомайски протести, при които имаше сблъсъци на протестиращи със силите на реда, предаде ДПА, като се позова на френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

От задържаните 220 са все още в арестите. Най-малко 38 души са били ранени при сблъсъците във френската столица.

В цяла Франция най-малко 164 500 души излязоха на демонстрации, организирани от синдикатите. В Париж в демонстрациите се включиха 28 000 души, според данни на властите, цитирани от Бе Еф Ем Те Ве. Но според оценка на самата медия протестиращите в Париж са били 40 000.

На демонстрациите се появиха и представители на жълтите жилетки.

Лидерката на крайнодясната партия Национален сбор Марин Льо Пен обвини правителството за насилието по време на демонстрациите.

За реда в Париж се грижеха 7400 полицаи и жандармеристи.

Същевременно журналистка на руската агенция Риа Новости заяви, че е била ранена от полицията в Париж, докато отразявала първомайските демонстрации, предаде Франс прес.

Журналистката била удряна с полицейска палка. Тя носела каска, на която пишело "преса", но въпреки това е била ударена. Каската предотвратила сериозни травми, но журналистката Виктория Иванова каза, че чувствала болка в ръката.

Руското външно министерство реагира веднага, призовавайки френските власти да извършат щателно разследване на инцидента. "Смятаме, че е неприемливо да се прибягва до насилие срещу журналисти, упражняващи професията си", се казва в изявление на ведомството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    17 2 Отговор
    Така е, зле е там, протести яко, добре че ние отдавна ги задминахме благодарение на Цвъко и Боко. При нас и да искаш и 5 човека няма да събереш на протест. Просто когато всички са добре, няма корупция и държавата благоденства е така.
  • 2 Borislav Popov

    3 19 Отговор
    Вчера на първомайската манифестация само в Санкт Петербург има 160 арестувани, но тук никой няма да напише за това, правим си изводи.
  • 3 Ачо

    25 2 Отговор
    Ако това беше в Русия, сега щяха да са освирили все живо. Но във Франция побоища над демонстранти си е добре, няма проблем.
  • 4 Hhhhhhhh

    9 0 Отговор
    Да сготви нещо и за Франция.
  • 5 Димитър

    9 3 Отговор
    И защо все още няма официален представител на Руското правителство да раздава пирожки и руски чай??? Би било напълно в стил "демокрация", нали??
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Сащ няма ли да се намесят? Санкции, ембарго, войски, това онова....
  • 7 ХАСАН

    6 0 Отговор
    Макрон трябва да си подаде оставка..полицейско насилие,убийстаа ,хаос в Париж с месеци
  • 8 Ввв

    6 0 Отговор
    Евала на французите,долу този протовен бабоеб
Новини по държави: