19 Май, 2019 12:49 1 246 4

Нов ден на протести във Франция

  • франция-
  • протести-
  • жълти жилетки

Броят на демонстриращите намалява

Нов ден на протести във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Стотици излязоха на протести във Франция, съобщи France 24.

Демонстрациите продължават вече шест месеца. Те са организирани от движението „Жълти жилетки“.

Отчита се обаче, че броят на протестиращите прогрестивно намалява. Смята се, че в Париж на протести са излезли 1600 души. Общият брой на протестиращите в цялата страна е бил 15 000 души.

От движението твърдят, че общият брой е бил 41 000 души. В началото на протестите, често в тях участваха 300 000 души.

Демонстриращите са недоволни от социалните политики на френския президент Еманюел Макрон. Самият Макрон започна дебат за социални реформи в страната.

По последни информации протестите са преминали сравнително мирно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    2 9 Отговор
    Що пишете само за протестите в Русия бе, ревяха тук руските подлоги по оня ден, а сега ще сменят плочата и ще врякат, че Франция и ЕС, а, а, ще се разпаднат .
  • 2 Реалист

    1 7 Отговор
    Ето това е демокрация в действие - протестират си хората и ако не вандалстват ще ги оставят да протестират до пенсия хахахха... И без това там е пешеходна зона а те са по-малко от публиката на един мач. Само да си ходят кротко и да не чупят.

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    1 10 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ми така, ако отидат в Рашка да протестират, до сега 100 % щяха да ги опандизят за неуважение към местните власти и то не на 15 денонощия, а на реални срокове, по 2-3 години и нагоре.
  • 4 Хихихи

    7 0 Отговор
    Трима в бодро козяшко дежурство през почивния ден!
Новини по държави: