Last news in Fakti

1 Май, 2012 14:23 833 0

Контрапреврат в Мали

  • мали-
  • преврат

Военната хунта в Мали, която взе властта в страната с преврат на 22 март обяви, че тази нощ е предотвратила опит за контра-пуч от страна на сили, верни на сваления бивш президент Амаду Тумани Туре.

Очевидци съобщават пред Би Би Си и пред АФП, че в столицата на Мали продължават да се чуват престрелки с автоматично оръжие.

Военната хунта, ръководена от капитан Амаду Саного, предаде миналата седмица властта на преходно правителство в Мали, което съгласно споразумението с Организацията на страните от Западна Африка, трябваше да гарантира възстановяването на конституционния ред в страната и провизвеждането на президентски и парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА