Last news in Fakti

4 Май, 2019 19:10 2 968 10

Южна Корея отправи призив към Ким Чен-ун

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ракети-
  • снаряди-
  • призив

Напрежението на Корейския полуостров отново се покачи

Южна Корея отправи призив към Ким Чен-ун - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея призова Северна Корея да преустанови с действията, които провокират военно напрежение на Корейския полуостров, предадоха световните агенции, като се позоваха на говорител на южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Сеул изрази силно безпокойство от севернокорейските изстрелвания и очаква Северна Корея да се присъедини активно към усилията за пълно възобновяване на разговорите по севернокорейската ядрена програма, допълва говорителят.

Генералният щаб на южнокорейските въоръжени сили първоначално определи изстреляните от Северна Корея обекти като ракети и каза, че те са прелетели разстояние между 70 и 200 километра по посока на Японско море. После обаче съобщението бе коригирано и изстреляните обекти бяха представени само като снаряди. В изявление на генералния щаб се казва, че Южна Корея и САЩ анализират детайлите относно изстрелванията и целта им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    26 10 Отговор
    Ким Чен Ун има беснии ракети и за слугуте на краварите

    Коментиран от #3

  • 2 Meganoob BG

    20 7 Отговор
    Предвид възобновяване на разговорите имате предвид отново да чуят исканията на Тръмп. Тука не става въпрос за ядрена програма. Вие искате севернокорейските ви сънародници от войници, да ги направите на чистачи на тоалетни и бавачки. Корея не е използвала ядрени оръжия срещу други държави, САЩ обаче вече са го правили срещу Япония, а като е станало това поделяне на Корея са искали и там да пуснат бомби.

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да да

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    И мечтата на всеки американофоб е да заживее в С.Корея ! Милиони напират към рая изграден от КимЧу! Армията на С.Корея е на границата и строи стена ,за да не влизат емигранти !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Антифашист

    2 0 Отговор
    "После обаче съобщението бе коригирано и изстреляните обекти бяха представени само като снаряди."
    ... Накрая се оказало, че северно корейчетата в детските градини замятали с прашки яйца по портрет на патока Доналд. :)
  • 7 Антифашист

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Въпреки сарказъма ти, фактите потвърждават казаното от теб, защото на практика почти никой заминал да търси щастието си в Северна Корея не се е завърнал в родината си, а от САЩ се връщат постоянно емигрантите, щот нали било много хубаво :)

    Коментиран от #8

  • 8 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Антифашист":

    Защото го затварят в психиатрия и как не трябва да си луд да избягаш в Северна Корея. За цялата история на държавата има само ЕДИН кореец е избягал на север ( виж избягалите на юг са хиляди). А имаше и един американец които корейците вкараха в лудница (явно е бил толкова куко че и за пропаганда не е ставал).
  • 9 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Ма верно ли са искали да пуснат бомби? От къде го разбра? Ти да не си дедо Ванго?
  • 10 Ц 400

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    При анкета в Япония .кой пусна бомбите над ХИР.и НАГ. ------------------60 ПРОЦЕНТА СА КАЗАЛИ РУСИЯ.
Новини по държави: