Last news in Fakti

9 Май, 2019 14:00 3 860 28

Япония пуска влак със скорост от 360 км/ч

  • япония-
  • скорост-
  • влак

В петък ще се проведе тестово пътуване на влака

Япония пуска влак със скорост от 360 км/ч - 1
Снимка: Shutterstocj

В Япония представиха своя нов влак, който може да развива скорост от 360 км/ч., съобщи РИА Новости.

Според експерти в момента това е най-бързият влак в Япония. Моделът носи името Alfa-X.

До този момент максималната скорост на влаковете – куршуми беше 320 км/ч. Първото тестово пътуване на влака ще се състои в петък. То ще е между гарите Сендай и Син Амори.

Очаква се влакът да се движи по това трасе два пъти в седмицата. От 2023 г. тези влакове трябва да са основен превоз по линията между Хонсю и Хокайдо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синоптика

    20 0 Отговор
    Скоро и в България!
  • 2 Реалист

    6 5 Отговор
    Разликата в статия за нормална държава (Япония, ЕВРОПА, ЩАТИТЕ ) и орките - в Япония ПРЕДСТАВИХА, а за орките е винаги ЩЕ - и накрая все се получава НЕЩЕ...

    Коментиран от #4, #10

  • 3 ГОШКО ГУЦКАТА

    9 0 Отговор
    а пък ние си имаме влак
  • 4 гост

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Не , още по-голяма е !!! В Япония представиха влак стрела , а в Раша представиха панаирджийски парад на железа !!!!

    Коментиран от #13

  • 5 007

    3 5 Отговор
    ..,и ако дeрайлира щe стaне на сoл:(
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госあ

    1 1 Отговор
    Еми ТЖВ'то си е най бързото. Това е положението. До Хокайдо по добре да се лети.

    Коментиран от #9

  • 8 безделниците по Света

    6 0 Отговор
    Нямат си бежанци,че с тях да се занимават и ето на,с какви глупости се занимават.
  • 9 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Дали ???? Я пак си помисли !!! Като сложиш по 2 часа минимум на двете летища и проверките по чорапи , да не говорим за повече и май времето ще стане двойно !!!! Да не говорим за ограничението за багаж !!! Да не говорим за разходите на човек и персонал, щото този е ЕЛЕКТРИЧЕСКИ !! Да не говорим , че жп гарите са почти в центъра на градовете !!! И така мага да продължавам още бая !!!! А по-добре кажи кога в Раша ще направят влак с поне 120 км/ч , ЕДНА ТРЕТА от скоростта на тоя ???? Вместо железа дето ще чакат кога ще идат за скраб , за да могат да ги разхождат по "паради" ??? Жалка история на тотални комплексари !!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Rado

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Раша фен - СУ-57 е то добър от този влак, ЩЕ го видите как прелита догодина, ако не другата или по-другата.
  • 11 тото

    11 1 Отговор
    Е как влак с 360 км. в час, ами ако мине някой ром с каруца през линиите??!
  • 12 Госあ

    4 1 Отговор
    Аз съм изключително голям фен на ЖП транспорта и определено харесвам ТЖВ'тата повече, въпреки че и шинкансените са много бързи и конфортни. Както и да е, проблема с Хокайдо е, че е остров. И сега има шинкансен до там,но не съвсем. Има много прекачвания на обикновени влакове след последната гара. Може да направят линии до самото Сапоро,но не ми се вярва. Затова хората предпочитат да пътуват масово със самолет. Освен това е по евтин между другото.
  • 13 Трън

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    От вашето село до София влака за колко стига? Щото влаковете в Русия се движат 250км/ч, ама от де да знаеш.

    Коментиран от #28

  • 14 Лорд

    3 0 Отговор
    Още 25км. И ще ни стигнат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 123

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Не съм русофил или нещо такова ама хората имат бързи влакове между Санкт-Петербург и Москва(Сапсан) и между Москва и Нижни Новгород(Стриж).Да моделите са на Сименс и не са върха, но са много над САЩ,където ЖП транспорт почти няма.Пак казвам не съм русофил, просто съм обективен

    Коментиран от #19

  • 17 смърф

    7 1 Отговор
    Нашето окрадено БДЖ НЕ МОЖЕ НЕ САМО ДА СИ МЕЧТАЕ ЗА ТАКАВА МАШИНА,АМИ И ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ,НЯМА ДА МОЖЕ ДА ОСИГУРИ ЗА 5 ТЕ ВАГОНА.
  • 18 007

    0 0 Отговор
    #15, с крaкaта си ли пишeш бe? :(...
  • 19 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    Ти направо счупи тъпомера ве, били много над САЩ, където ЖП почти няма ! Само да те светна, уж нерусофиле, че САЩ имат най дългата и развита железопътна мрежа в целия свят, имаш си интернет, проверявай и други път не се изказвай неподготвен. САЩ - 257 772 км. дължина на ЖП, Китай 124 000 км дължина и тойта Рашка е трета със 85 000 км, след нея са Индия - 67 368 км и Канда - 46 552 км.

    Коментиран от #21

  • 20 нема да ни стигнат

    6 0 Отговор
    Това нищо не е, влака Кюстендил София лети с 30 км/ч... има няма 4 часа и си там
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    Набърже така се поразрових в интернета и намерих поне три високоскоростни ЖП марщрута в САЩ - Далъс - Хюстън, Лос - Анджелос - Лас Вегас и Ващингтон - Бостън ! Е, на са много, но пак са по вече от руските, освен това в щатите е много по развит въздушния транспорт, а за американскита автомобилна мрежа, ще премълча, в сравнение с тяхните руснаците са най малко 30 години назад ! А за САЩ, хич не си прав, като казваш, че ЖП-транспорт там, почти нямало ! Цели 257 772 км. ЖП-линии и ти на това му казваш, почти нямат !? И заради една високоскоростна линия по вече, казваш, че руснаците са много над САЩ и викаш не си русофил ??? Лъжльо !

    Коментиран от #23

  • 23 123

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Между ЛА и Лас Вегас и Далас-Хюстън започват да се строят тази година. Пишеше че и Ричард Брансън започва изграждането на високоскоростна линия във Флорида.Също така тези три линии пак ще са на трети лица не на Амтрак Че американската автомобилна мрежа е по гъста и развита това ми е ясно, никъде не съм го успорил(Всъщност четох, че развиването на добра ПЪТНИЧЕСКА Жп линия се спира от американските автомобилни концерни, защото това доста би отнело от печалбата им) Все пак не разбирам как от толкова малко успяваш веднага да заключиш че съм русофил. Разбирам добре че другите видове транспорти са по развити в САЩ. Това че споделям мнение подкрепящо Русия не ме прави русофил, а просто се опитвам да съм обективен.

    Коментиран от #24

  • 24 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    Няма абсолютно никаво значение, на кави лица принадлежат част от ЖП - линиите в САЩ, първи, втори или трети, понеже тези лица са пак американци и самите технологии са пак американски !! А не немски, както да речем са при руснаците и това не отменя факта, че обратно на твоето твърдение, ЖП-ътната инфраструктура в Америка е в пъти по развита от руската ! Аз също не съм американофил, просто съм за простата истина !!
  • 25 Усмивката

    2 0 Отговор
    Японците въобще не могат да ни достигнат с нашата магистрала София Бургас.Пък сега да видяти новата ни.....направо ще си направят харакири и ще искат да си самохвърлят две атомни бомби.
  • 26 Машинист

    2 0 Отговор
    Само една седмица искам да издаржи японеца с нашта техника и при наште условия на труд,,,,,,,,не вярвам
  • 27 ththjtj

    2 0 Отговор
    Тук влаковете са със 61 км/ч :)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: