Last news in Fakti

3 Май, 2012 13:02 718 1

Монти към народа: Кажете как да пестим

  • марио монти-
  • италия-
  • пестене

 

Италианският премиер Марио Монти използва интернет, за да поиска съвет от италианците как правителството му може да намали държавните разходи като част от усилията за спестяване на 4,2 млрд. евро до края на година, предаде Ройтерс.

Предложенията могат да бъдат изпращани до италианското правителство чрез изказване на мнение в онлайн форум на неговия сайт. От понеделник насам той е привлякъл хиляди потребители. В края на миналата година Монти представи програма за строго ограничаване на разходите, включваща увеличаване на данъците и пенсионна реформа, с надеждата да се отложи планираното ново увеличение на ДДС.

Неговото правителство разширява използването на уеб технологиите, за да подобри прозрачността и комуникацията с гражданите.

Високите държавни разходи тревожат особено италианците, които развиха дълбоко недоверие към управляващите заради информациите за лошо управление и разследвания за корупция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 juk

    0 0 Отговор
    Boko 6to ne napravi i toi edno dopitvane@