Last news in Fakti

24 Май, 2019 08:44 1 704 16

Обвиненията срещу Асандж са заплаха за...

  • уикилийкс-
  • джулиан асандж

Американското министерство на правосъдието повдигна нови 17 обвинения срещу основателя на "Уикилийкс"

Обвиненията срещу Асандж са заплаха за... - 1

Безпрецедентните обвинения срещу основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж са заплаха за всички журналисти, които искат да информират обществеността за действия, предприети от правителството на САЩ.

Това предаде Асошиейтед прес, цитирайки Бари Полак, адвокат на Асандж.

Вчера американското министерство на правосъдието повдигна нови 17 обвинения срещу Асандж, включително за опит да се сдобие с поверителна информация и публикуването ѝ.

Полак заяви, че Асандж е обвинен, "че е насърчил източници да му разкрият вярна информация и за публикуването на тази информация".

Това е опасност за всички журналисти, които си вършат работата, подчерта адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    4 3 Отговор
    Факт.

    Коментиран от #2

  • 2 Лай.о си ти

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Прав си. Факт е, че си американска подлога. Не бъркаш , виш как знаеш какъв си.

    Коментиран от #12

  • 3 onq s konq

    1 10 Отговор
    На всички адвокати по света ИМ СЕ ПЛАЩА за да защитават и оневиняват престъпниците.Естествено и настоящият адвокат не прави изключение.И ако обвиненията срещу Асандж са заплаха за "всички журналисти",то ДЕЙСТВИЯТА НА АСАНДЖ изразяващи се в "насърчаване"/ПОРЪЧКА/ на ПОВЕРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ от Източници с цел Публикунаве , ЗАПЛАШВАТ ПРЯКО СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА САЩ.

    Коментиран от #10, #16

  • 4 Оооооооо

    13 0 Отговор
    Свобода за Асандж-какво е виновен,че разкри пред целият свят истинското лице на убийците и крьвопийците от Вашингтон--нали това са задьлженията на журналистите-да обнародват истината...

    Коментиран от #6, #8

  • 5 11ап

    3 0 Отговор
    А у нас , какво ще кажете за ,,оня списък"
  • 6 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Оооооооо":

    Българските журналисти показва на цял свят как се работи. Опозицията бива жестоко критикувана. Слави също показа как се прави като му дойде редът с интервютата си - точно както пее... така отвори ципа на Боко.... ОБЩЕСТВОТО УМРЯ. ВМЕСТО ПРОТЕСТИ ИМА ГЕЙ ПАРАДИ
  • 7 Мигел

    1 8 Отговор
    Поредния престъпник който се крие зад професията"журналист",всъщност е един обикновен кибертерорист,кото в съглашателство със един травестит продадаха на медиите секретни данни за да правят весникарски сензации!Сега се опитва да избегне КРИМИНАЛНИ обвинения за изнасилване в Швеция,а чак след това му предстоят Американските обвинения!И в България имаме подобен случай-Елена Йончева,"журналист" с повдигнати обвинения за пране на пари в най голямата банкова измама в последните 20 години-КТБ,която вместо да чака делото в ареста(където и е мястото) е сложена за водач на Евролистата на БСП за да вземе имунитед и да избегне съдебно преследване!

    Коментиран от #9

  • 8 Обикновен Бг

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Оооооооо":

    Първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.
    Прав сте. Само, че така се печелят много пари, вище всички наши сайтове за новини и събития. Във всичките новините са много редактирани ( цензурирани). Така чрез поръчки от определени фондации се печелят много пари. Като в телевизиите, колко са загрижени журналистите в репортажите си, всеки момент ще заплачат. А после се пребират в Драгалевци или Симеоново в "скромните" си имения с къщи от 300 кв. и парк от 15 декара, там прислугата, главно от филипинки чака господар/ката/ят да се прибере. А той взема иначе 3000 лв. А само прислугата е поне 8 човека. Та в уравнението се пита имали истински журналисти тука. Твърдо НЕ. От няколко дни в цяла Европа гърми огромен скандал, Лаура Кьошеви започва разследване за един апартамент в париш за 6 милиона евро, Вие случайно да сте чели за него тука или по другите сайтове. Няма и да прочетете. :-))) Ууууууууважаеми факти.бг ако Убичате не ме блокирайте толкова често. Да Ви говори нещо - Конституция на Република България, права на човека , свободно изказване , чл. 4 ал. 2 .

    Коментиран от #13

  • 9 Чинга чук

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мигел":

    А Скрипал какво продаде и предаде ,че го обявиха за ,,герой" ! Йезуитите си остават йезуити!
  • 10 goni

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Не че нещо, ама ако заплашваше сигурността на България....?!:) Всички НПО щяха да скочат и в един глас да твърдят същото, като адвоката на Асандж!:) А, на бас!:) Всъщност не би имал нужда от адвокат!:)
  • 11 Хасан

    2 0 Отговор
    Джан Дюндар ,турски журналист който осветли тайна военна операция се крие в Германия ...Кашоги ,журналист който осветли операции на саудицкия принц беше разчленен,убит в посолство
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Само бг

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Обикновен Бг":

    Честит празник и на теб. Поне ти от всички тук, си спомняш за празника на буквите. Имаш буден ум и свободен дух да забелязваш някои скрити факти, но защо пишеш с толкова грешки...това ме натъжи
  • 14 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ МОЖЕШ ДА ВОЮВАШ БЕЗ ОРЪЖИЕ !!! МНОГО ПО- МАЛКО ПАРИ ОТ НЕГОВИТЕ ЩЕ МИ СТИГНАТ ДА " ТАКОВАМ МАЙКАТА "И НА МИ-5-6-7-8 И НА ЦРУ- ЕНГЛАНД И НА "МОСИ-СОСИ -ПРОСИ" ...ПРОСТО УБИВАШ ТЕХНИ" ОПОРИ "БЕЗ ПОВОД-ОТДАЛЕЧЕ ...И ХОЛИВУД ЩЕ СЕ ПОБЪРКА !!!
  • 15 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ТОЙ НЕ Е ЛИ АВСТРАЛИЕЦ ??? КЪДЕ СА САЩ -ПА КЪДЕ Е АВСТРАЛИЯ ??? ЗАЩО ГНУСТНАТА ЦИОНИСТКА СГАН В САЩ ЩЕ ЕКСПУЛСИРА ,КОГОТО И ДА БИЛО ПО СВЕТА В СВОЕТО "ПРАВОСЪДИЕ " ??? НЕ СЪМ АЗ .. А БИХ НАПРАВИЛ -ПРОКУРОР -ПОГРЕБЕНИЕ!!! -СЪДЯ ПОГРЕБЕНИЕ!!! ...МАЙКИТЕ ,ДЕЦАТА ,СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯТ ИМ РОД ЦРУЙСКИ -СЕМИТСКИ - НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !!!!
  • 16 запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ти къде прочете, че Асандж заплашва сигурността на САЩ? Той е публикувал факти, истината. Нали твоите работодатели от САЩ ореваха света да бъдем ДЕМОКРАЦИЯ??? А в демокрацията народа е осведомен. Асандж е осведомил народа. И би трябвало не да го съдят, а да му присъдят ,,Публишър,, защото изпълнява дълга на журналист, търси фактите. От кой конезавод в Колорадо ти плащат, за да оправдаваш властта?