Last news in Fakti

28 Май, 2019 12:50 1 987 2

Бомбата в Лион e сглобена през интернет

  • лион-
  • атентат

Главният заподозрян за бомбения атентат е придобил необходимите материали от голям онлайн магазин

Бомбата в Лион e сглобена през интернет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният заподозрян за бомбения атентат в Лион, Мохамед Хишам М., е придобил необходимите материали за създаването на бомба от голям онлайн магазин на негово име, съобщи в. "Паризиен".

При претърсването на апартамента му следователите открили материали, които организаторите на терористичните атаки в Брюксел и във Франция преди това са използвани за създаване на взривни устройства.

Вестникът разкрива, че Мохамед е роден в алжирския град Оран през 1992 г., любител е на медицината, а по-късно и на информационните технологии. През 2017 г. той дошъл във Франция със семейството си и се записал да учи информатика в "Епитех".

Директорът на училището обаче отрече тази информацията и заяви, че младежът никога не е учил при тях.

Учениците обаче казаха, че във вътрешната мрежа са намерили профил с подобно име и той е бил изтрит час по-късно, след като в медиите се появи името на училището им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо

    5 0 Отговор
    Всеки служил в БНА, като сапьор е в състояние да направи взривно устройство с подръчни материали, но... само идиоти използват уменията си за да убиват хора.
Новини по държави: