Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Май, 2019 15:17 3 760 8

Порошенко се изложи лошо

  • украйна-
  • петро порошенко

Екипът на бившия президент на Украйна беше обвинен, че е изнесъл компютърна техника от заседателна зала 

Порошенко се изложи лошо - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на новия президент на Украйна обвинява предшествениците си, че са изнесли важно компютърно оборудване от заседателна зала, предаде АР.

Олександър Данилюк, който беше назначен за секретар Съвета за национална сигурност и отбрана, каза, че цялото оборудване от т.нар. ситуационна зала, където държавният глава обсъжда проблеми на националната сигурност, е изчезнало.

Данилюк пусна видеоклип, на който се вижда празното помещение, като от стените стърчат силови кабели и има следи къде са били мониторите. По думите му екипът на бившия президент Петро Порошенко е взел сървъри с поверителна информация.

Святослав Цеголко, говорител на бившия президент, обясни, че Порошенко е плащал от собствения си джоб наема за компютърната техника и тя трябвало да му бъде върната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    17 0 Отговор
    Абе тия там са"куче влачи-диря нема"...хаахаххахаааааааааа
  • 2 Kcaniba

    15 0 Отговор
    Голяма кражба са тшя паляци.
    Цялана им история на бандерите е измам!!!
  • 3 миш

    11 0 Отговор
    Абе,тоа у коя държава ша бега?
  • 4 Бачо Киро

    13 0 Отговор
    Да бе, лично плащал за техниката... Дори да е вярно, в някаква паралелна вселена, данните на тези машини са държавна собственост и дисковете е трябвало да бъдат предадени. В любимия му САЩ сега щеше да се сдобие с доста голям проблем.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Румяна Костова

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Да, вярно е, Тамир Шейх пусна блог по този случай. Къде ли дремят човеците на Зеленски? Или доказателства какви ги е мътил Порошенко не ги интересуват? То и ако изкубе контактите от стената или разглоби лумината и си го изнесе в насипно състояние, няма да се изненадам, Порошенко се слави със своето съперничество.
  • 6 Слави Славов

    1 0 Отговор
    Те добре,че залата не са отмъкнали!А можеха и цялата сграда да отмъкнат,но не са имали време!Нашия тиквоч и той от тях се учи,ама не може да ги стигне!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Пука му за техниката. Точно заради информацията си ги е прибрал.
Новини по държави: