Last news in Fakti

9 Май, 2012 08:48 1 128 0

Двоен агент осуетил атентата в самолета

  • ал кайда-
  • сащ-
  • двоен агент

Разкритият план за атентат в самолет, летящ за САЩ, е бил осуетен благодарение на внедрен агент в "Ал Кайда", съобщават американски медии, цитирани от АФП.

Агентът се представил като доброволец за самоубийствен атентат, получил взривното устройство, но след това го предал на американците. Операцията за предотвратяване на атентата, подобен на осуетения преди година и половина в самолет по линията Детройт-Чикаго, беше описана от американската администрация, без обаче особени подробности, коментира БГНЕС.

Службите за борба с тероризма, Белия дом и Федералното бюро за разследване се ограничиха да заявят, че планът е носел почерка на йеменския клон на "Ал Кайда", че взривното устройство вече е в ръцете на ФБР и че не е бил застрашен животът на нито един самолет и нито един гражданин на САЩ или на техен съюзник.

Телевизия Ей Би Си и вестниците "Ню Йорк таймс" и "Лос Анджелис таймс" обаче повдигнаха малко завесата върху тази афера, достойна за шпионски филм - планът бил осуетен от агент, внедрен преди няколко седмици в йеменския клон на "Ал Кайда". Той доброволно се предложил за самоубийствената акция, но избягал с взривното устройство и го предал на своите началници в Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА