Last news in Fakti

13 Май, 2012 18:25 1 920 0

Човек - бомба от Ал Кайда

  • ал кайда-
  • бомба-
  • човек-
  • тероризъм-
  • осама бин ладен

Британският вестник „Дейли Мейл” гръмна с новината, че хирурзи обучават бойците на Ал Кайда в Йемен да създават „човешки бомби” – чрез имплантиране на експлозиви в телата им. В навечерието на годишнината от смъртта на терорист №1 Осама Бин Ладен се появяват всякакви апокалиптични прогнози и теории, включително и тази, че скенерите на летищата няма да могат да откриват скритите вътре в екстремистите бомби.

Този извод на таблоида, препечатан във водещи европейски медии, почива на данни от западни разузнавачи. Те били на мнение, че водещият „бомбен гений” на Ал Кайда в Арабския полуостров Ибрахим Хасан ал – Асири води екипа от специалисти. Самият той се укрива и е в нелегалност.

Оригиналните му идеи за пренос за експлозиви, включително в долни гащи, карат американските служби да подозират, че злият гений работи върху създаването на „човешки бомби”.

Неделният брой на вестника цитира западен източник, според когото това „умение” може да се предаде и представлява опасност. Въпросният таен агент бил в Йемен.

„Живите бомби” се задействали с инжекция. Поставяли се в медите тъкани на тялото, например гърди. Една от „суровините” за тях е веществото пентаеритрил тетранитрат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА