Last news in Fakti

8 Май, 2012 08:34 2 117 5

САЩ намери бомба на Ал Кайда

  • ал кайда-
  • сащ-
  • йемен-
  • терористи

САЩ предотврати опит за терористичен акт на Ал Кайда чрез технологията „бомба в гащите“. Подобно взривно устройство, скрито в долното бельо, бе неуспешно използвано от млад нигериец в американски самолет навръх Коледа през 2009 година. Този път екстремистите от клона на мрежата в Йемен създали „подобрена“ версия на бомбата. Смъртоносното устройство, предназначено за терорист-камикадзе, е иззето в чужбина, съобщиха от ФБР, изтъквайки и „доброто сътрудничество с чужди служби“.

Държавният секретар по отбраната Леон Пенета също потвърди новината и обеща, че ще бъде направено всичко, за да бъдат защитени американските граждани. Още през април американският президент Барак Обама е бил уведомен за тази мисия на тайните служби.

До момента не е ясно каква е била целта на бъдещия атентат и дали изобщо такава е избрана. В мъгла остава и терористът, който бил готов да се жертва за каузата. Йеменският клон на Ал Кайда е най-последователен в последно време от гледна точка на действието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мау-Мау

    0 1 Отговор
    И как разбраха ,Made In Al Kaida ли пишеше на бомбата?
  • 2 Гост

    0 1 Отговор
    Ал Кайда е само виртуална организация измислена от спец службите на Щатите за да плашат населението с нея и да могат по-лесно да наложат Новият Световен Ред,
  • 3 tedavenger

    0 0 Отговор
    Не им ли омръзна да ни занимават с измишльотините си?
  • 4 опааа

    0 0 Отговор
    тия сами си ги слагат а после намират или гармят според случая
  • 5 БАРДАК О(Б)САМА

    0 0 Отговор
    ЦАРЯ Е ГОЛ бе хора,вече дори и в най забутаните колиби в африка че и ескимосите даже знаят че американците сами се гърмят и си измислят въображаеми врагове за да имат оправдание да правят каквото си искат,ЗАЩО ТОГАВА ВЪОБЩЕ ГИ ПИШЕТЕ ТИЯ ГЛУПОСТИ КАТО И САМИТЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ Е ТАКА ,НИКОЙ ВЕЧЕ НЕВЯРВА така че по добре пишете за некоя нова плеймейтка и с повечко снимки ако може.................