31 Май, 2019 16:40 4 825 18

В Косово готови да разтърсят Балканите

  • косово-
  • албания-
  • балкани

Страната е готова да обсъди обединение с Албания

В Косово готови да разтърсят Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ако ЕС продължи с изолацията на Косово, то тогава може да обсъдим възможностите за обединение с Албания. Това заяви президентът на Косово Хашим Тачи, цитиран от B92.

Косово обтегна отношенията си със Сърбия през последната седмица. Това стана, след като специални служби на страната нахлуха в провинцията, която се населява основно от косовски сърби.

„Подобно нещо може да се направи с резолюция на парламента или с референдум в Косово и Албания. Според мен включването на Прешевската долина в Сърбия е историческа несправедливост, която трябва да бъде променена“, заяви Тачи.

Сърбия и Косово вече обсъдиха възможна размяна на територии за постигането на споразумение между двете страни. С такова техният път към ЕС ще бъде отворен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кукурукуку

    4 17 Отговор
    Честито на велика албания
  • 3 натам отиват нещата

    12 31 Отговор
    Те сърбите още малко да се правят на малоумни,да слушат глупостите на руснаци и турци като се ерчат и на България,че и на Македония и няма да се учудя,ако някоя сутрин осъмнат в албанско.

    Коментиран от #8

  • 4 Морфей

    36 2 Отговор
    Сега Косово утре ще решат и Македония от балканска война ще стане европейска и световна тоя път обаче ще полетят и балистичните към мястото от където идва проблема, сухо и мокро ще гори на едно! Ясно е кой се заиграва в Косово.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рък

    17 1 Отговор
    Балканите да не разтърсват Косово на края
  • 7 Бай хой

    20 6 Отговор
    Стане ли мурабе по косовско е ясно че руснаците ще подкрепят сърбите а турчолята ще застанат зад шиптърите. Значи крава бойс играе курвенски номера и по този начин отново се опитва да противопостави Русия на турция. И на какво се радват тъпите сороспии може би че ще подпалят и нашата черга. До колкото си спомням преди такива простотии и заплахи за националната ни сигурност нямаше. Веднъж гърците са нахлули при Петрич и руснаците са ги принудили да се приберат обратно.

    Коментиран от #12

  • 8 Петър

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "натам отиват нещата":

    И как се ерчат на България и Македония, бе господин геополитик?

    Коментиран от #9

  • 9 натам отиват нещата

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    А добро утро Петре?!!
  • 10 Жоро

    4 2 Отговор
    Тия резани мръвки юного се ежат.
  • 11 Сталин

    8 3 Отговор
    Една ядрена бомбичка пусната точно над Прищина ще оправи всички проблеми на Косово..........есть человек есть проблем , нет человек нет проблем
  • 12 JPower

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Кажи на някой албанец,че е турчин!!! Ако не вярваш, в борбата срещу рака туркия, албанци и българите са най-активни!! Албанеца мрази турчина, не по-малко от българина!! Албанци и българи са влизали в съюз срещу туркия, Сърбия и Гърция..... Албанците са ни предлагали много пъти,да си разделим Македония... В Албания, няма гонения и геноцид над българите, за разлика от туркия, Гърция и Сърбия!!! В Албания,по османско е бил единственият християнски ""университет" , турски евреи го опожаряват!! Албанците са 40%, православни християни ,а мюсюлманите не се имат за турци, за разлика от ""нашите"". !!! Прочети повечко история и ще разбереш,че сърбина е развил геноцид над българите и албанците.
  • 13 Bih

    1 0 Отговор
    Удри србежите
  • 14 Bih

    0 0 Отговор
    Удри србежите
  • 15 ХИТЛЕР

    1 3 Отговор
    Косово е Сръбско и не трябва отново САЩ да дестабилизира Европа чрез мюсулманска държава почти в центъра и! Евро Лидерите да вземат да натиснат развилнелите се отново рязани карабини, че този път Сърбите ще ги прегазят без да им мигне окото! Евросъюза трябва да спре да тормози братския Сръбски народ, а също така и да го защити, защото по този начин ще защити и себе си от хитрите игри на "ПРИЯТЕЛИТЕ СИ" САЩ и РУСИЯ!!!
  • 16 редник

    4 2 Отговор
    България беше под турско , а Сърбия не! Сега сме под Американско , а Сърбия пак устиска !
  • 17 Анонимен

    4 0 Отговор
    Ако нашите 240 тикви си седнат на Д-то. Могат да изиграят много добри карти. В Албания никога е нямало, гонения на българи. Невиждан защо да не си спечелим един съюзник. А албанците никак не са за подценяване в момента. Половин Македония са с албанско самосъзнание, и това дава права за претенции. А другата половина какво я правим???
  • 18 Патриот

    0 1 Отговор
    Косово може да се отдели от Сърбия, а Крим от Русия не. Що?
    Що да не отделим и Тексас от САЩ?