Last news in Fakti

5 Юни, 2019 07:20 3 959 26

Стотици хиляди на протест в Чехия

  • чехия-
  • протест-
  • премиер

Недоволство срещу премиера

Стотици хиляди на протест в Чехия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Хиляди граждани излязоха на протест срещу правителството в Чехия, съобщи РИА Новости.

В столицата Прага се проведе мащабен протест. Смята се, че на демонстрацията са се събрали близо 100 000 души.

Това е най-големият протест в страната през последните 30 години. Протестиращите искат оставката на премиера Андрей Бабиш.

Срещу Бабиш се води разследване за злоупотреба с европейски средства. Той е милиардер и собственик на един от големите конгломерати в страната. Спроед доклад на ЕК негови компании нямат право да получават европейски средства, заради това, че така той се превръща в облагодетелствено лице.

Последните одити може да доведат до нареждане за връщане на европейски средства, отпуснати на Чехия. Според Бабиш няма вариант да се стигне до връщане на средства.

Има и недоволство срещу новия министър на правосъдието, за който се смята, че се опитва да се намеси в разследването. Полицията вече препоръча да се повдигнат обвинения срещу премиера.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей така се прави,

    66 3 Отговор
    Българино, заспал...

    Коментиран от #21

  • 2 бббббб

    47 3 Отговор
    А,тук когааа

    Коментиран от #4, #24

  • 3 Nostradamus

    43 3 Отговор
    Кога и ние ще се вдигнем срещу диктатура Борисоф и кликата му. Събуди се България!

    Коментиран от #7, #17, #22

  • 4 Нищо не разбиращ

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Почти никога.
  • 5 onq s konq

    13 28 Отговор
    Питам НЕДОВОЛНИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ РУСОФИЛИ:Страх ви е да "метнете пушка на рамо" и да хванете шумата,мързи ви да гласувате,Е КАК ДА СТАНЕ ВАЩА РАБОТА?!Отделно пък че преобладаващата част от вас НЕ ЖИВЕЯТ В СТРАНАТА,а тия които все пак пребивават в БГ...само ЛЪЖЕТЕ че ще емигрирате и то ...ОТ ГОДИНИ!:)

    Коментиран от #15

  • 6 Васил

    24 1 Отговор
    По важното е че робите във България спят.
  • 7 СссереМ

    4 19 Отговор

    До коментар #3 от "Nostradamus":

    Абе къде си тръгнал да пикаш срещу вятъра,нали ви видяхме-шепа лумпени дето за 30 лева крякате.
  • 8 незнайко

    25 3 Отговор
    Значи и там 30 години се краде . Демокрацията е ИЗМИСЛЕНА алтернатива на СОЦИАЛИЗМА . В действителност си е чист КАПИТАЛИЗЪМ !!! В нашите държави 30 години се създава елитната БОГАТА класа, която да командва РАЯТА !!! Чехите обаче са се досетили за това !!! Ние още БЛЕЕМ !!!
  • 9 Гост

    27 2 Отговор
    Само ние ли сме най-долната сволач на тоя свят? Заслужаваме си съдбата и процента не е 80, а доста повечко!
  • 10 onq s konq

    6 10 Отговор
    Язе па съм доволен от власта!Земам си рентата от добружанските трънаци и не спирам беенвето!Това го нема никаде!Па шъ гласувам за боко!

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Не ми пука че гол като пушка индивид като тебе си позволява да драска с моя Ник простотии в ЛУМПЕНСКИ СТИЛ,но не мога да понеса някой да обижда Плодородната българска земя!А относно изцепката ти наричащ Златна Добруджа - "трънаци" ще поясня,че в тая част на БГ НЯМА И ПЕДЯ НЕОБРАБОТВАЕМА ПЛОЩ,а цената на Декар ЗАПОЧВА от 2 хил.лв нагоре.Естествено че никой пък не продава,защото Рентата на година е 90лв/дка.Та как би ти се отразила една собственост от няколкостотин декара примерно-"напояващо",или ДА?:)Та последно:За "Боко" ли си гласувал,или ПРОТИВ БОРИСОВ?

    Коментиран от #25

  • 12 Граф Монте Христо

    26 6 Отговор
    Чехите се надигнаха... Българина не може да се надигне... Все още не е осъзнал, че ЕС не е нищо повече от СССР, само че без придобивките, които получавахме от Русия. Комуна с централно управление от Брюксел, където неграмотни и неадекватни престъпници от всички държави /видяхме как отиват там и това е така от самото начало/ решават съдбите на стотици милиони хора. Скоро и Западът ще се надигне. Ще се надигне срещу себе си. ЕДИНСТВЕНО българинат няма да се надигне. Той трудно го вдига по принцип....

    Коментиран от #14

  • 13 Простак

    9 0 Отговор
    на това се вика ,,Народ,,
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Пояснявам, комуните са възникнали още при пещерния строй,а социализацията е извела човека от пещерата.
  • 17 Да да

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Nostradamus":

    Нека караме по ред на измамите - Първо БСП, после ДПС, Царя и тогава ГЕРБ. Може и някой Седесар за цвят, Волен задължително, Магарешки на 100%, като не пропуснем Симеонов и Тумбака. А тъпаците дето не гласуват, надяваки се така да променят нещо, какво да ги правим?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лекар БГ

    10 0 Отговор
    Народ,Нация,традиции-това са чехите.Да имаш куража да кажеш"не"още през 1968 г.Виждаме ги и днес.
    Тук....гаврят се,лъжат ни,крадат ни безобразно,подиграват ни се.На нас това ни харесва.Да ни тъпчат.Не протестираме,не търсим правата си.Тъпи,оскотели,безмозъчни.Напълно сме заслужили съдбата си.
  • 20 Българина

    11 0 Отговор
    А тук няма никакво съмнение за апартаменти за по 1 млн лв на държавни служители, Ало Ваньо и Ало Банов, но въпреки това е тихо.. тихо.. тихо... да не се събудят българите! Няма шанс вече 30 г тази американска упойка с нпо та е убила всяка защитна реакция, стабилната мизерия е на пиедестал, пък ако ще и самолетите да са по 1 млрд всеки!
  • 21 ГОСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ей така се прави,":

    Тук не може ,няма алтернатива.Бойко нали си подаде оставката веднъж? И няма кой и пак него избрахме.Ако излезе някой нов надежден и ние ще наскачаме.

    Коментиран от #23

  • 22 Eee

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Nostradamus":

    Когато от САЩ наредят.
  • 23 Има братко

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "ГОСТ":

    Решение има. Национализация на изборния кодекс! Всеки който обещава и неизпълни У затвора да се види, ха дано! Не спи Българино...събуди се!!! Амин!
  • 24 бсп

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    А тук много скоро ще арестуват нашата лидерка на бкп за присвояването и не само на Техноимпекс, а и за пари с които си е ""купила"" """скромния""" имот в Зимбабве!А също така ще се арестува и Йончева не само за офшорките и фирми ами и за пране на пари!Има и още доста хорица за арестуване от бкп!!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Конь, верно ли си ходил на "Лебедово езеро" с въдица?
  • 26 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "бсп":

    Има има от БКП има за арестуване много Боко Цвъки Свинетка кака Цура и много други
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания