6 Юни, 2019 17:30 1 601 6

Трябва да избегнем нова Студена война

  • оон-
  • лидери-
  • антонио гутериш

Антонио Гутериш призова световните лидери да проявят мъдрост

Трябва да избегнем нова Студена война - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерите на различните държави трябва да покажат мъдрост, за да избегнат нова Студена война. Това заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, цитиран от ТАСС.

Според него много ръководители на водещи страни са фокусирани по-скоро върху лични амбиции. Той призова да се обърне повече внимание върху целите за устойчиво развитие.

„Трябва да направим всичко необходимо, за да могат световните лидери да проявят мъдрост и да не се озовем в нова Студена война. Не мисля, че войната е неизбежна. Преди светът беше биполярен, а сега е многополюсен. Виждаме хаотична ситуация. Време е за по-справедлива глобализация. Ние трябва да решим въпроса с климатичното затопляне, но и с политическото нагорещяване. Ние трябва да гледаме към развитие и сигурност“, заяви Гутериш.

Той заяви, че не се действа достатъчно бързо по въпросите за климатичните промени. Според него е важно да се преодолее чувството за неравенство в много граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    12 0 Отговор
    Тя не е спирала! :)
  • 2 Смееех,

    7 0 Отговор
    Неравенството било чувство? Трябвало да се премахне чувството? Факт, е! Устойчиво развитие? На колко скорости? На много! И това ще доведе до справедливост?! Хеле пък справедлива глобализация! Големият винаги изяжда малкият! Абе, кви са тия смотаняци...
  • 3 я па тея

    3 11 Отговор
    няма лошо в нова студена война, но този път да не сме откъм страната на чибурашките

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ммм дааа

    0 0 Отговор
    "климатичното затопляне" ни докара 8 месеца отоплителен сезон и температури през май като за октомври-краят!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.