Last news in Fakti

30 Май, 2019 18:22 1 341 11

Европа ще помогне да се избегне нова Студена война

  • антониу гутериш-
  • студена война-
  • оон-
  • европа-
  • обединена

Дошъл е моментът в Европа да се възстанови доверието между народите

Европа ще помогне да се избегне нова Студена война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, който получи днес наградата "Карл Велики", призова за създаване на обединена Европа, за да се избегне нова Студена война, предаде AFP.

Ако искаме да предотвратим нова Студена война", подобна на сблъсъка между американския и съветския блок в миналото, и да създадем истински многополюсен ред, се нуждаем от Обединена Европа, заяви генералният секретар в град Аахен, където получи наградата, с която е удостоен заради стремежа си да укрепва и развива многостранното сътрудничество.

"Като генерален секретар на ООН никога не съм усещал нуждата от силна и обединена Европа толкова ясно, колкото в момента", подчерта Гутериш пред събралите се, сред които беше и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Според Гутериш е дошъл моментът в Европа да се възстанови доверието между народите и политическите институции. Континентът трябва да се справи с три предизвикателства: климатичните, демографските промени и дигиталните промени. Генералният секретар на ООН стана 61-ия носител на международната награда "Карл Велики". Тя се връчва от 1950 г. на лица и институции, които са дали значителен принос за европейското единство. Миналата година тя беше връчена на френския президент Еманюел Макрон.

Европа ще помогне да се избегне нова Студена война
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    13 0 Отговор
    Обединена Европа под контрола на Еврвйския Световен Ред. Обаче.

    Коментиран от #2

  • 2 no name no face no number

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Правилно :)
  • 3 Тъп

    12 0 Отговор
    Европата е краварски протекторат и креатура на оборо.
  • 4 Meganoob BG

    13 0 Отговор
    Ама естествено че МОЖЕ да се предотврати. Само трябва Русия да приеме всичките ви искания, да се откаже от армия, да стане колония заедно с Китай и да си мислят само за това какъв пол са и какъв препарат за тоалетни да използват в макдоналдса в който ще работят. МДА! САМО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗЦАРИ МИР.
  • 5 Антонио Гьотверен

    1 0 Отговор
    лапай
  • 6 Левски

    10 0 Отговор
    Европа може да помогне да се избегне нова студена война много лесно! просто трябва да подаде ръка на Русия, и да престане да бъде В робство от САЩ! трябва да има равни права за всички както и равни задължения! тоест равноправието към САЩ и Русия би избегнало нова студена война!
  • 7 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Бялата раса е единствената, която намалява прогресивно. Но това не безпокои европейските политици. Те си раздават един на друг награди. Трябва ли нашата раса да намалее до критичната си точка, че белите хора да започнем да се безпокоим? И колко ще е демократична шарената Европа с джамии и забулени жени за коренните бели жители след 20 - 50 години например?Може би децата ще знаят за празници като Коледа и Велик ден само от разказите на своите баби.
  • 8 Трябвало

    0 0 Отговор
    Според шефчето, да се възстанови доверието между народите и политическите институции?! Как става това? Институциите нямат интерес от промяна. Значи трябва народите да се “ вразумят”! Как?! С принуда ! Кога ще откриват, лагерите?
  • 9 Трябвало

    0 0 Отговор
    Според шефчето, да се възстанови доверието между народите и политическите институции?! Как става това? Институциите нямат интерес от промяна. Значи трябва народите да се “ вразумят”! Как?! С принуда ! Кога ще откриват, лагерите?
  • 10 Демокрация?

    0 0 Отговор
    И къде го демосът, народа в този филм ,на ужасите?
  • 11 Стефан Стефанов

    0 0 Отговор
    Бялата раса ще оцелее и след 50 години но населението на земята във световен мащаб ще се стопи със четири милиарда души
Новини по държави: