12 Юни, 2019 11:51 4 093 26

Бунт! Кръв, палки и насилие в Хонконг (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • кари лам-
  • тайван-
  • китай-
  • хонконг

Полицията използва сила, за да отблъсне протестиращи, опитващи се да стигнат до сградата на парламента

Бунт! Кръв, палки и насилие в Хонконг (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ и палки, за да отблъсне демонстрантите, опитващи се да стигнат до сградата на местния парламент, предаде Франс прес.

Протестиращите използваха чадъри, за да се предпазват от полицията.

По-рано днес десетки хиляди демонстранти обградиха района около парламента на Хонконг в знак на протест срещу законопроекта, който ще позволи екстрадицията към Китай. За днес бе предвидено текстът да се дебатира на второ четене в пленарна зала, но заради "обсадата" около парламента дебатите бяха отложени.

Протестиращи са обсадили зоната и около други правителствени учреждения. Заради протестите трафикът в града е парализиран. Редица магазини и фирми се присъединиха към протеста и не работят.

В неделя в бившата британска колония се проведе най-голямата демонстрация, организирана досега в Китай от 1997 г. Според организаторите на протеста в неделя в него са участвали 1 милион души. Хонконгската лидерка Кари Лам обаче отхвърли призива за оттегляне на законопроекта и призова опозицията да избягва всякакви радикални действия.

Днес централното правителство на Китай изрази твърда подкрепа за прокарването на законопроекта, предаде Ройтерс, като се позова на китайското министерство на външните работи.

Бунт! Кръв, палки и насилие в Хонконг (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бунт! Кръв, палки и насилие в Хонконг (ВИДЕО+СНИМКИ)

Същевременно правителството на Тайван изрази подкрепа за демонстрантите в Хонконг.

"Заставам рамо до рамо със стотиците хиляди хора в Хонконг, борещи се срещу закона за екстрадиция и за върховенството на закона. Знайте че не сте сами. Тайван е с вас! Волята на народа ще надделее!", заяви тайванският външен министър Джоузеф Ву.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jonathan

    37 26 Отговор
    Нормално, умните хора не искат и да чуят за комунизъм.

    Коментиран от #12, #16

  • 2 Морфей

    25 22 Отговор
    Тайван си подритва суверенитета.В дъното на тези проте си са и ще ГО ядът от Пекин много скоро!
  • 3 Джозеф Ву е завършил в Охайо вербуван от

    20 10 Отговор
    Знайте че не сте сами. Тайван е с вас! Волята на народа ще надделее!", заяви тайванският външен министър Джоузеф Ву.

    Коментиран от #9

  • 4 нема лабаво

    26 13 Отговор
    бой по кратуните на протестърската сган
  • 5 Бай Шиле

    23 6 Отговор
    Когато бият жълтите жилетки във Париж е демократично.Когато е в Китай - диктатура.Мръсни комунисти.
  • 6 Емил

    5 12 Отговор
    Направо да ги товарят във вагоните и на екскурзия в Русия! Хем на Пуъ.ин му липсва човешки ресурс, хем Русия е най-свободната. Ще си отживеят след репресиите в Китай!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дядо Вангел

    8 14 Отговор
    Не мога да повярвам колко прости хора пишат тук, надявам се да е един човек с различни бикове. Каква соросоидна сган бе аланкоулу, това са един милион души, протестиращи за правата си. Когато Англия връща Хонг Конг на Китай, изрично се подписват договори че Хонг Конг ще остане демократичен. Една страна две системи. Хората в Хонг Конг знаят колко зла е партията и как изчезват безследно хиляди хора в континентален Китай. Както и на Тянанмън излязоха невъоръжени студенти, млади хора с надежда за промяна и бяха смазани с танкове. Когато през 1997 във виденовата зима, хората в България излязоха на улиците и те ли бяха сороси и ако армията беше ги избила, пак ли щяхте да се кефите

    Коментиран от #10

  • 9 Дядо Вангел

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "Джозеф Ву е завършил в Охайо вербуван от":

    На всички богати хора, включително китайската комунистическата и руската олигархична върхушка, децата им учат и завършват на запад, включително и твоят любимец Кимчо водородния, просто там образованието е най качествено и изпитите не се купуват с 200 лв и едно прасе ;-)

    Коментиран от #11

  • 10 Много прост

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Вангел":

    Вярно има страшно тъпи плиткоумници тука. За начало се казва Вангел. Прочети пак какво е писал човека и се замисли, какво си разбрал ти. След това ни кажи, не си ли прост като тиква!

    Коментиран от #17

  • 11 Гого

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо Вангел":

    По-кротко бе необразован и невеж сороспийчо!
    В Московския район Покровское-Стрешнево има едно училище, създадено през 1949 и там, О, Боже, учат децата на англоезични дипломати и бизнесмени, които по последни данни са около 1200 момичета и момчета. :)
    Защо тъпите западни бизнесмени и политици си пращат скопените интелектуално деца да учат в Москва бре!?
    Нека обаче да се учат децата, защото никъде няма да получат това образование в техните измислени и нещастни държавици, добили щастие от експлоатация о ограбване на други народи и зиме!
    Руснаците са щедри души и ви учат на четмо и писмо! :)

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Преди 30 години Тя Нан Вън - Мадан

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Jonathan":

    Сега Хон Конг /УКРАИНА /. Тъпите хора кълват като братски ШАРАНИ на блатски сороиден червей ! Много ШАРАН се е навъди плачи за тиган. Ще хвърчат люспи !До сега никой ГЪК не каза за комунизма в Китай и ХОП - те ти булка Спасов ден. Чудя се защо Косово се съживи а Сърбия я "канят" огрижени в НАТО ? Защо Дилма Русев я смениха ? Зако Кристина загуби в Аржентина ? Ердоган едва се размина със Кхадафи и Саддам съдбата ? Щото съм прост, прост че съм и тъп. Ти шъ мъ светнеш по въпроса, нали ?
  • 13 Дядо Вангел

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гого":

    Драги ми смехурко, във всеки голям град по света има такива училища, защото децата на дипломатите и бизнесмените ходят на училище там където са домовете им. Когато пораснат обаче те записват университет я в САЩ, Канада, Австралия или западна Европа, в това число и нашия президент е учил в САЩ и той ли е вербуван?

    Коментиран от #20

  • 14 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гого":

    Ма ти си бил гоооолем бунак бе Гогоооооо и как само извъртъш работата, уж англичаните си пращали децата да учат у тойта Рашка с прашка. Никой не праща децата си да учат там, ти сам го казваш, училището е направено за многобройните англоезични дипломати, които работят в московските консулства и посолства, за да могат те да бъдат заедно с децата си докато трае службата им в Рашката, а не да ги оставаят да учат в родните им места при бабите и дядовците !

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Преди 30 години Тя Нан Вън - МАЙДАН

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Jonathan":

    УВИ ! Не стана. Сега САЩ друг шанс срещу Китай няма и както с РУСИЯ И УКРАИНА - БРАТ НА БРАТА . Как я прайм Сорос тая работа акъла не ми го побира ? А У нас няма ли да стане нещо такова ? На Къщи за Гости ЗАЕМИ без ВЪЗВРАТНИ а субсидиите ? Хората прости ще помогнат на предприемчивите и ще плащат вместо тях ! Умно село ! Умно и ДАЛНОВИДНО правителство ! Дали няма да замирише и У нас на ФЕРОДО И ИЗГОРЯЛА ГУМА ? Някога затрупаха животните в Странджа с лека ръка , хей тъй бадева и НИЩО народа го ПОЕ ! Може ли още ?
  • 17 Дядо Вангел

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Много прост":

    Г-н Много Прост, кажи какво точно глупаво има в коментара ми? Китайската комунистическа партия е най зловещата машина за изтребление на хора в човечеството. През "Големия скок напред" около 40 милиона китайци умишлено изморени от глад от Мао, "Великата културна революция" още няколко милиона от цвета на нацията, учители, учени, писатели, духовници- избити. Цялата хилядолетна китайска култура унищожена в руини. Окупация на Тибет и убийството на 2 милиона тибетци. Клането на площад Тянънмън, неспирни гонения на Уйгури, Фалън Дафа практикуващи и християни до ден днешен. Заедно с гражданската война за узурпиране на властта ККП е отговорна за 80 милиона убийства. Как няма да протестират в Хонг Конг
  • 18 outlander

    6 5 Отговор
    Континентален Китай е една кочина, на която само обвивката е лъскава за пред света. Без европейските и американските корпорации и компании, които им дадоха в ръцете технологии и ги отвориха към света, КНР щеше да е Северна Корея с милиард и половина, припадащи от глад и мизерия.
  • 19 САЩ гайки за "Коч маньовър" - НЯМА !

    2 4 Отговор
    Затова пък - "ПАЛИ ЧЕРГИ " и гледа сеир.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Келипир да е

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Значи казваш бизнесмени и дипломати учат децата си в Русия!
    Добре де! Всички знаем, че необразованата паплач от запада иска да се докосне до руската култура, изкуство и наука! Просто кравари и европедали нямат такива неща!
  • 23 Дядо Вангел

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "789":

    Евтин коментар, който като изключим цинизмите не съдържа нищо, нито пък може да ме обори. Това с американското посолство също е доста изтъркано вече. Обърнете плочата. В България има свободомислещи хора, които не са обременени от лъжите на БКП и "светлото" комунистически бъдеще.
  • 24 Идва 20ти Юни - срещата в Япония.

    2 1 Отговор
    Трамп иска " Позитивни козове " за да е световният
    " Супер Мен ". Помня как в Брюксел на конференцията на НАТО изръга БРУТАЛНО ПРЕЗИДЕНТА на Монтенегро - "разкарай се от пътя ми бе въшка ". Супер вън ! Но иска по 2% от цяла Европа въпреки че сами си ги печатат колкото си искат и още от други исках. КО ГИ ПРАЯТ ТЕЗ ПАРИ - Х знае ?
  • 25 И у наз тази КЬОР СОФРА

    3 0 Отговор
    Няма да свърши на добре ! Много добре , не е на добре ! Сега за наше ДОБРО - Домусчиев вкарва И ГМО !
  • 26 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДЖОУЗЕФ НЕ Е ЛИ ИМЕ ОТ ДЖЕНДЪРСКИ ПРОИЗХОД / НЕЩО КАТО КИМ МАКЕНРОУ -ОБРАТНО/???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания