Last news in Fakti

23 Август, 2012 13:23 1 373 0

Убиецът на Осама пише книга

  • осама бин ладен-
  • ал кайда

Биография на елитен американски военен ще разкрие подробности за убийството на терорист №1 Осама Бин Ладен. Мозъкът на „Ал Кайда“ бе застрелян на 2 май миналата година в убежището си в град Аботабад, Пакистан.

Ликвидирането му бе наблюдавано на живо в Белия дом от президента Обама, държавния секретар Хилари Клинтън и редица висши военни.Задачата бе изпълнена от 25 елитни командори, спуснали се в къщата на терориста с хеликоптер.

Макар и вече бивш военен, авторът пази името си в тайна и използва псевдонима Марк Оуен. Неговият разказ ще е първото пряко свидетелство за случилото се при топ секретната операция. Определя я като „една от най-важните мисии в американската военна история“, съобщава „Мирър“.

Книгата ще излезе следващия месец – на 11-тата годишнина от 11 септември 2001 година.

Четивото ще разкаже и за трудната военна подготовка, лишенията и упорството да влезеш в екипа за специални операции SEAL.

Многобройните медийни публикации по темата вече отприщиха спекулации, че ще бъде разкрита някаква квалифицирана информация. Ръкописът не е съгласуван с Департамента по отбрана. Практика е през там да минават всички публикации на членове на армията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА