Last news in Fakti

17 Юни, 2019 15:05 1 282 2

Албания не е готова за ЕС

  • албания-
  • еди рама-
  • ес

Еди Рама признава, че политическите институции в страната са слабо развити

Албания не е готова за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Албания не е готова за членство в ЕС. Това заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от РИА Новости.

Според Рама членството в ЕС е основна национална цел за неговата страна. Той обаче признава, че политическите институции в страната са слабо развити.

В момента политическите партии в страната не могат да постигнат споразумение за това кога да се проведат местните избори. Те бяха насрочени за 30-ти юни, но опозиционната Демократическа партия иска датата да бъде отменена и не е издигнала кандидатури за кмет.

Албанският президент Илир Мета отмени датата за провеждане на избори, но правителството го обвини в нарушение на закона и обяви, че иска неговото оттегляне.

„Ако се върнем преди пет години и половина ще видим, че сме направили впечатляващи неща, но ако погледнем в бъдещето ще видим, че има още много какво да се направи. Ако започнем да избягваме основни елементи на нашия демократичен живот, това ще рече, че се връщаме назад“, заяви Рама.

Той призна, че вероятно заради проблемите с корупцията и организираната престъпност, страната му все още не е член на ЕС. Представители на опозицията обвиняват правителството, че е спечелил последните избори с купуване на гласове и заради това някои от тях напуснаха парламента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахахахахаха

    3 2 Отговор
    И за да ке са капо албания е готова за македония ахахахаха
  • 2 велика

    1 4 Отговор
    SHQIPERIA!!!!
Новини по държави: