18 Юни, 2019 17:20 2 526 20

Гърция зове за действия срещу Турция

  • гърция-
  • кипър-
  • турция

Алексис Ципрас с призив към ЕП

Гърция зове за действия срещу Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Гърция призова председателя на Европейския съвет Доналд Туск да поиска категорично осъждане на действията на Турция в изключителната икономическа зона на Кипър, съобщи Катимерини.

Алескис Ципрас заяви, че ЕС трябва да обмисли действия срещу всички страни, замесени в сондажа на горива в региона. Според него е важно общността да предприеме действия срещу турските действия.

Турски кораби провеждат сондажи в региона около Кипър. Кипърското правителство твърди, че това е нарушение на международното право. Турски представители обаче вече заявиха, че страната им има право на подобни действия.

По-рано днес стана ясно, че втори турски кораб е започнал работа в района. ЕС вече обяви, че Кипър може да разчита на пълната му подкрепа по случая.

Гърция и Кипър заявиха, че заедно ще поискат санкции, ако турските действия продължат. Турция призова Европа да не взима роля в спора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амуджите да напуснат Константинопол

    21 16 Отговор
    Да си отиват в Анадола........
  • 2 Hово двойно робство

    14 0 Отговор
    А какво казва Боко?

    Коментиран от #4

  • 3 Мишо

    11 10 Отговор
    Сега ще се види какво е НАТО ......да не се забравя ,че Турция,Гърция и Кипър са членове !!! Турците си въртят задните части...накъдето им е удобно,Америка или Русия....
  • 4 срам

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Hово двойно робство":

    моли европейците да не налагат санкции на турция. той и джендърите от англия ......
  • 5 FtF

    12 1 Отговор
    Трудна работа са санкциите. Германия, Франция, Италия ... имат много заводи в Турция и ако му се карат, Падишаха може и той да им се скара . А парите в днешно време определят всичко. Мина времето да се гледа близка история, религията, комшията, другарчето от училище ... Г20 определя играта, а там има едни негласни правила, но ако някой се интересува от този тип масонство , знае за какво става дума .

    Коментиран от #6, #19

  • 6 Tомбола

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "FtF":

    Ако искат, те могат. С Русия са имали повече бизнес, страната е по-голяма и Украйна не е в ЕС.
  • 7 Очертава се

    8 10 Отговор
    Сега Ердоган да отговори с война и на юг ще граничим само с Гърция.

    Коментиран от #8

  • 8 999

    13 8 Отговор

    До коментар #7 от "Очертава се":

    Само данестане да граничим само с турците

    Коментиран от #16

  • 9 999

    10 5 Отговор
    Турците искаха преговори за кипар понеже острова е разделен на две турците бяха на мнение ако се намери газ около острова дасе дели между двете наци в острова но те несе съгласиха и сега турците търсят в турската час

    Коментиран от #10, #11

  • 10 JPower

    7 12 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Кви нации бре, турска нация Няма!!! Все едно да кажеш,че циганина е от българската нация. !!! Туркия умря, вече не е нужна на чифута!!! Като почне конфликт между човека и туркия, кой ще застане зад туркия??? Чакай Русия да помогне на осмака...

    Коментиран от #12

  • 11 само че

    8 9 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    островът е разделен на две части, защото пуйките нахлуват, убиват, изнасилват, изгонват законни жители, крадат и експлоатират техните имоти, довеждат необразовани ислямски фанатични имигранти от анадола, притежават една трета от острова и сега искат да откраднат цялото море и неговото богатство
  • 12 Gogo

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "JPower":

    Как да няма бе приятелю.Навремето 1974 когато Макариус взе да избива турците в о.Кипър изнасилвания стотици масови гробища Туркия отиде и раздели острова на две.сега кипърските турци имат същите права както кипърците.а до колкото до циганите в Южен Кипър хората са по- мургави от хората в северен Кипър също като в град Враца Видин Ямбол Сливен Стара Загора Димитровград и така нтт и така нттт

    Коментиран от #13, #17

  • 13 JPower

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Gogo":

    На тия мургавите им се викат цигани, същите, като турчулята!!! Света е виждал и по-лоши индивиди от турчулята и те са в миналото, няма ги вече.... България е била и ще бъде...надживели сме всички империи!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 JAGUARES DE CORDOBA

    6 4 Отговор
    ДО 1:А ГЪРЦИТЕ ДА СИ ХОДЯТ В ЕТИОПИЯ.................
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Момент..

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Gogo":

    [Публикувано във факти.бг: Навремето 1974 когато Макариус взе да избива турците в о.Кипър изнасилвания стотици масови гробища Туркия отиде и раздели острова на две.] Aбе тия пълни тъпотии, ти си ги измислил сам или с такава глупава пропаганда ви хранят вашите и после ви изпращат да крадете, да убивате и умрете? През 74 г. кипърските гърци се биха един срещу друг, десница срещу левица, и се опитали да убият Макариос. Кипърските турци не участваха и никой не се занимава с тях. Просто Турция намерила причина да прави това, което иска от години, да нахлуе в Кипър, с помощта и съгласието на Англия, Америка и Израел. Те все още искат островът да бъде разделен. Ето как им е удобно. Те никога няма да позволят на Гърция или Турция да доминират над Кипър.
  • 18 Гледач

    0 3 Отговор
    Кипър да си се оправя с турците. Мислите ли че те ще ни помогнат?
  • 19 бай Даньо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "FtF":

    Само си викам дамо от Фолксваген си помислят добре къде да правят завода ама от германеца ни голям бизнес ни голяма политика очаквам та ще се посмеме добре ако изберат Измир... ха-ха
  • 20 букова глава

    2 0 Отговор
    Е кво ревът гърците, турците възприеха тяхната тактика на фурнаджийската лопата!Май и оня дебил във Вашингтон започна да го разбира!
Новини по държави: