Last news in Fakti

15 Май, 2012 22:12 4 167 9

МВФ: Гърция контролирано аут от Еврозоната

  • мвф-
  • гърция-
  • еврозона
МВФ: Гърция контролирано аут от Еврозоната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След седмици на спекулации директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард за първи път даде първите ясни сценарии какво очаква Гърция, ако не бъде разрешена политическата криза.

Тя деликатно използва дипломатически похвати, за да намекне, че се обсъжда въпроса за „контролирано излизане" на Гърция от Еврозоната, предаде АФП.

„Ако не бъдат изпълнени ангажиментите, казусът трябва да се преразгледа”, отбеляза Лагард в интервю за телевизия Франс 24, коментирайки политическата криза в Атина.

Тя не пропусна да отбележи, че това е извънредно скъпо струващо нещо, свързано с големи рискове, но то е част от опциите...

Експерти вече разработвали техническите сценарии как това да стане без да сериозни сътресения за останалите страни от Еврозоната.  Изказването на Кристин Лагард може отново да прати общата валута на Стария континент в нова спирала на кризата.

„Гърците отиват отново към урните“, заяви по-рано днес лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос, обявявайки окончателния провал на преговорите за коалиционен кабинет.

Изборите на 6 май зашлевиха звучен шамар на големите партии, пращайки в парламента фашизоидната партия „Златна зора” и сформираната седмици преди вота „Независими гърци”.  Лявата коалиция Сириза, която излезе като втора политическа сила, накара политическите анализатори да обсъждат смъртта на общосоциалистическото движение ПАСОК.

Комунистите запазиха своето влияние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 atila

    3 1 Отговор
    м..ната им на гърците
  • 2 хана

    1 1 Отговор
    Това трябваше да стане веднага още в началото, без тези циркове и плащания на вятъра. Сега ще платим ние останалите данакопладци в еврозоната, но ная вече тези в Германия. Така е било винаги, за жалост Германия нчма умни плитици с каквито Англия например може да се похвали. Винаги Германиците са на губещата страна, въпреки всичките си успехи в други сфери. Жалко! А българите са се хванали за тях! Германия губи и те с нея.
  • 3 Акага

    4 1 Отговор
    Браво точно така, мързели такива. Даже не контролирано, ами ударно да ги изкарат
  • 4 марш

    4 1 Отговор
    Рантутниците на Европа!
  • 5 Гарабет

    2 0 Отговор
    Вчера Жан Клод Юнкер каза точно обратното.....край....отивам да си изтегля парите от банката
  • 6 Пловдив

    1 0 Отговор
    Защо се занимаваме с гърците,ами не си гледаме нашата празна,продънена паница?! Ние сме цъфнали и вързали,нали?...
  • 7 GOGO

    0 3 Отговор
    А, бе, хора, къщата на съседите гори!
    А, колкото до това - ние сме по-глупавите от тях!
    Те са народ и са обединени в бедата си!
  • 8 Радо

    1 0 Отговор
    И ние не сме по добре каквото и да говорят за Гърция в държавата им повече пари от нашата!
  • 9 Пич Божи

    0 0 Отговор
    Фанариотите дебелос..ковци-вън! Наглите хрантутници и мързеливци е времи да се научат да бачкат...1983 отдавна мина, няма СССР, ние сме в НАТО-ерго- ЕС няма нужда от паразити!