24 Юни, 2019 19:00 2 140 4

Гори огромен склад за боеприпаси в Казахстан! Евакуираха цял град

  • казахстан-
  • боеприпаси-
  • завод-
  • завод

Един загинал и десетки ранени при пожара и взривовете в град Арис

Гори огромен склад за боеприпаси в Казахстан! Евакуираха цял град - 1
Снимка: Shutterstock

Цялото население на 45-хилядния казахстанския град Арис и околните населени пунктове е било евакуирано по спешност след серия от експлозии на боеприпаси и пожар в склад за боеприпаси, предаде Франс прес. Според представител на местните власти, цитиран от ТАСС, има един загинал и десетки ранени.

Казахстанското министерство на отбраната първоначално съобщи, че няма убити или ранени, но по-късно властите признаха, че в болниците са постъпили за помощ 31 пострадали. Двама от тях са тежко състояние, а останалите - в средно тежко. Според казахстанската служба на радио "Свободна Европа", която се позовава на местни източници в две болници в южната Туркестанска област, в тях са настанени над 50 пострадали. Сред тях има и 5 деца.

Експлозиите са били регистрирани и от националната сеизмологична служба. Спряно е железопътното движение в района, съобщава АР. Властите в съседен Киргизстан отмениха редовния пътнически влак Бишкек-Москва, чийто маршрут преминава през засегнатия район. Там е обявено и извънредно положение. Изпратени са около 1000 полицаи и войници, които да поддържат реда.

Причините за пожара и последвалите взривове засега не са ясни. Започнало е разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    5 3 Отговор
    Американска компания против света
  • 2 среднощен

    3 0 Отговор
    "Случайните" пожари в складове за боеприпаси са сравнително рядко явление..? Жалко за загиналите хора! Иначе причината за пожара ще бъде нещо "удобно за всички"..!!
  • 3 Шашавото

    4 7 Отговор
    Ей тия рязани полуруснаци полупримати полу-мюслита ще ни вдигнат във въздуха!

    Коментиран от #4

  • 4 Опа тролчо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шашавото":

    Прочети статията за броя бежанци в Европа - 13% са сирийци. Дори и да приемем че Путин и Асад са виновни за бежанците от Сирия, джангалите първо са по поканан на Меркел; второ, останалите 87% са от Ирак, Афганистан, Пакистан, Йемен и т.н. все държави, в които цари американска демокрация. Или пък прииждат през Либия, щото англичаните и фрасетата махнаха Кадафи че им били неудобни парите му.