26 Юни, 2019 11:50 1 776 0

70 снаряда по улиците на казахстански град

  • арис-
  • казахстан-
  • снаряди-
  • взрив-
  • боеприпаси

Много от снарядите се намират в домовете на хората

70 снаряда по улиците на казахстански град - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сапьори събраха 70 неизбухнали снаряда по улиците на казахстанския град Арис в Туркестанска област на Казахстан, след като в понеделник избухна пожар, последван от серия мощни взривове. Инцидентът стана в местен склад за боеприпаси на въоръжените сили.

Това съобщи във Фейсбук говорител на градската администрация, цитиран от ТАСС. Много от снарядите се намират в домовете на хората и затова завръщането им засега е опасно.

Цялото 46-хилядно население на града и околностите му бе евакуирано веднага след началото на взривовете, отнели живота на двама души. 89 души бяха хоспитализирани. Нанесени са щети на много сгради в града. Не е ясно докога ще продължи обявеното в града извънредно положение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА