Last news in Fakti

26 Юни, 2019 23:50 2 338 21

Сърбия ще съхрани военния си неутралитет

  • сърбия-
  • неутралитет-
  • александър вучич

Александър Вучич говори пред делегации на Беларус и Русия

Сърбия ще съхрани военния си неутралитет - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия ще съхрани своя военен неутралитет. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от РИА Новости.

В момента Сърбия е домакин на мащабно военно учение. В него участват сръбски, беларуски и руски военни.

Самият Вучич е приел представители на руското и беларуското министерство на отбраната. Пред тях той е заявил, че Сърбия цели да запази военния си неутралитет, но и да има способността да се отбранява при нужда.

Според него подобни съвместни учения са знак на уважение между партньорски държави. Вучич заяви, че укрепването на военните структури на Сърбия, Беларус и Русия може да подпомогнато от подобни визити.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руската нация е най гнусната нация

    10 31 Отговор
    Нормално, защито ше ядат пак бомбите, а и са наясно, че руските им съюзници ще напълнят памерсите само като чуят за евентуален конфликт със САЩ и сърбежите пак ще останат без подкрепа

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    11 9 Отговор
    ДОСАДНО И НЕПРИЕМЛИВО Е в Български медии да се отразяват Сръбски брътвежи ,депозирани пред Руско- Беларуски уши!Между другото КОЙ ШЕФ подарява "разни неща" на Секретарката си,ако тя е "независима"?А КАКВИ "ПОДАРЪЦИ" в Оръжие,ЖП-инфраструктура и още ,и още /не ги помня,щото не ме интересуват/ получи Сърбия от Русия?А заявлението на Русия че стои "плътно зад Сърбия" не само по КОСОВСКИЯ ВЪПРОС...на Сръбската "независимост" ли се дължи?И да заключим накрая:Възможно ли е ЕДНА ТЕЖКА ЗАВИСИМОСТ/ИКОНОМИЧЕСКА И ВОЕННА/ на Сърбия от Русия да ПОЗВОЛИ КАКЪВТО И ДА Е Сръбски "НЕУТРАЛИТЕТ"?!

    Коментиран от #7

  • 5 Соросоидните

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "руската нация е най гнусната нация":

    тролове са най-гнусните тролове!
  • 6 Който се е

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Димитърд":

    хванал с говеждите хаир не е видял. Те са като скакалците, откъдето минат след тях само глад, пустош, престъпност и огромна корупция.

    Коментиран от #12

  • 7 Много е страшно

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    да си по-глупав от кон. 😂
  • 8 mein fuhrer

    10 3 Отговор
    "Който владее миналото, той владее и бъдещето". Този цитат от романа на Оруел "1984-та" осмисля напъните на съветската историография и пропагандата на режима на Путин да изопачават и пренаписват обширни пасажи от историята на отношенията между България и Русия.

    Добра илюстрация на подобно твърдение са нерешените проблеми за съдбата на заграбените през февруари 1945 г. от съветската окупационна администрация архиви на министерствата, армията и полицията на Третото българско царство. Москва не само още не ги е върнала, както беше обещано по време на посещението на Путин в България през 2008 г., но и проявява свръхчувствителност към всяка новина за съдбата на многобройните паметници на "жертвите" на Червената армия в България. Фактът, че на територията на страната няма нито един убит в сражения червеноармеец, не пречи на високопоставени руски политици и чиновници и до днес публично да твърдят, че България е била освободена "от фашизма и германските окупатори" с кръвта на съветските войници и офицери.

    Коментиран от #20

  • 9 mein fuhrer

    7 3 Отговор
    Когато Кремъл решава да изгради мита за пропитата с кръвта на съветски войници българска земя, пропагандата среща сериозен проблем - липсват жертви на паднали съветски войници за "освобождението" на България от фашизма. Не върши работа и фактът, че единствените споминали се в България съветски воини са докараните за лечение от Румъния бойци, ранени в Яшко-Кишиневската операция. Бургаското военно гробище пък е попълнено с телата на 90 съветски солдати, отровили се с метилов алкохол, свидетелства шефът на българския държавен архив Михаил Груев. Въпреки многобройните случаи на грабежи, съпроводени със стотици изнасилвания и убийства, броят на разстреляните в България съветски престъпници с униформи е нищожен, а деянията им хич не се връзват с идеята за братски могили на героите от „второто“ освобождение.



    Решението е само едно – да се докарат трупове на съветски войници, убити в боевете в Югославия, и с тях да се оформят няколко съветски военни гробища в българските градове. По време на зловещата операция телата на повече от 200 съветски войници са докарани от Сърбия в България. Видин е една от крайните дестинации на печалния "внос".
  • 10 геополитика

    3 7 Отговор
    За съжаление на нас, сръбските политици винаги са гледали по добре от нашите и винаги по правилно са се орентирали в обстановката от нашите, така е било и в исторически план.Бяха по добре от нас при Тито по добре са и сега от нас, въпреки че са неутрални и от НАТО и от ЕС добре са и със Запад и с Изток така го правеше и Тито , не съм им адвокат но това е така.Отстояват си тяхното и не са наведени и правят това което е най добре за страната си, въпреки че ги разпокъсаха и бомбиха.
  • 11 1944

    3 3 Отговор
    сръбския джендър е силно наведен на масковския джендър.

    Коментиран от #13

  • 12 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Който се е":

    Добре де конкретизирай, кои са тези страни, дет са се хванали с каубоите и не са видяли хаир, Южна Корея, Германия, Чили, Япония, кои са, уточнявай ??? Защото аз пък мога да ти дам обратен пример, за страните дет не са видели хаир от дружбата с Русландия, Венецуела, Куба, Северна Корея, а Афганистан дето на времето, уж поиска помощ от СССР-ето, така му помогнаха, че още не може да се оправи.
  • 13 антиджендар

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "1944":

    Хайди изправисе , стига стоял си наведен , че ще получиш прекалено разширение отзад бе другарю ГендарСороски
  • 14 Aca bugar

    4 2 Отговор
    Православни братя . Да живят БЪЛГАРИЯ и Сърбия!
  • 15 Borislav Popov

    1 5 Отговор
    Сръбските помияри лижат рушкия ботуш на ден по три пъти след хранене, ама видиш ли били неутрални. Аре молА ви са!

    Коментиран от #16

  • 16 Бай Шиле

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Здрасти УБорката! Изпи ли си хаповете! Идва голяма жега днес! Аз ей така да ти кажа, че с плъховете, само бой!
  • 17 И ТАКА НЕ Е

    1 0 Отговор
    Първо, това с кого и къде ще бъдат си го решават сърбите.
    Второ, ако не друго, поне са последователни.
    Трето, като не се ангажират с определени договори и структури те могат да водят гъвкава политика във всеки един момент без да дразнят едни или други, а и в крайна сметка така рискът от едно твърдо заемане на позиция е по-малък.
    Ние винаги твърдо сме вземали страна и нищо добро не сме дочакали. Твърди трябва да сме само при отстояване на интересите си!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Таен пакт

    4 0 Отговор
    Заглавието звучи смешно на фона на новината в нея за сръбско-руски-беларуски военни учения.
    Кой ли ще върже??
  • 20 Дориан

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "mein fuhrer":

    Хитлер умре
  • 21 размисъл

    3 0 Отговор
    това е добра новина за българите , ако не е шега.
Новини по държави: