Last news in Fakti

5 Юли, 2019 20:50 3 986 23

Заев: Без лидерството на Борисов, това нямаше да е факт

  • бойко борисов-
  • зоран заев-
  • северна македония

Двамата премиери разговаряха на срещата на върха в Познан

Заев: Без лидерството на Борисов, това нямаше да е факт - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавите от Западните Балкани трябва да положат максимални усилия за развитието на добросъседските отношения със своите съседи от ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата между ЕС и Западните Балкани в Полша.

Той отбеляза годишнината от подписването на договора за добросъседство със Северна Македония. С македонският премиер Зоран Заев отбелязаха, че договорът е дал тласък на приятелските отношения между двете страни и перспектива за членство на македонските граждани в ЕС.

„Подписването на договора е най-големия ни успех. Без твоето лидерство това нямаше да е възможно“, заяви Заев.

Борисов призна за нуждата от доверие между администрациите и комисиите на двете страни за постигането на реален успех в двустранните отношения. Той заяви, че на ниво премиери и външни министри двустранните отношения са отлични.

Заев е уверил Борисов, че публично поетите ангажименти към България ще бъдат спазени. Той заяви, че вече е в ход разрешението за възстановяването на паметника полковник Константин Каварналиев край Дойран.


Двамата отбелязаха и развитието на отношенията между двете страни през последните две години.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    23 4 Отговор
    Зайко май лиже дупата на Боки..... Ти-ри-ри-рам....

    Коментиран от #8

  • 2 Алоооо Заев

    26 5 Отговор
    да си смениш първо химна, и да спреш като невестулка да се усукваш! И да си кажеш на македончетата че говорят български, и езика им няма нищо общо с македонския! И да им набиеш у главите че Гоце Делчев е българин!
  • 3 дсфсдфс

    29 2 Отговор
    Борисов пак говори за някаква обща история с БЮРМ(в тази статия не е споменато). За каква обща история говори, да не би през средновековието да е имало Българо-Македонска Федерация??? Няма обща история, има българска история, коята с.македонците присвоят, не без съгласието на безродниците в политиката. Само да не обидят БЮРМ са готови да им подарят НАШАТА история и говорят глупости за обща история. Трябва по-твърд подход без никакви компромиси. Борете се за истината, не спете.

    Коментиран от #18, #21

  • 4 дсфсдфс

    7 2 Отговор
    "Удовлетворени сме, че постепенно, но надяваме се трайно, истината за общата ни история, включително и за Гоце Делчев, започва да се заявява публично от политици на най-високо ниво в Република Северна Македония, като например - президентът на страната Стево Пендаровски", каза българският премиер.
  • 5 macedonicus

    5 11 Отговор
    Баш ми е драго да ве видам колку се глупи , Заев го кажа ова во метафорска смисла , не направо , премиерот Борисов е лидер во Бугариjа и само там во бугарската влада . Амин !

    Коментиран от #9

  • 6 ТОЧКАТА

    12 2 Отговор
    малка корекция зайо...Без ЛИДЕРСТВОТО на америчка,нямаше да е въжможно...ТАЗИ ПОПАРА,дълго ще я духаме....
  • 7 Bahti

    9 2 Отговор
    Ма заев Галкал ли тиквата по тиквата? Защото мутрата обича да го галят. Хаххахаха
  • 8 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    нищо не лиже...бъзика го....
  • 9 От Черно море до Албания

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "macedonicus":

    всички са българи, аде със здраве, и да научиш македонския език, че да си пишем на езика на Александър!

    Коментиран от #10

  • 10 джаич

    2 10 Отговор

    До коментар #9 от "От Черно море до Албания":

    Ало , набери си тел. 112 на бърза помощ и се прегледаи спешно ,че нещо не си добре с главата , май ти хлопа дъската , ама много яко.

    Коментиран от #13

  • 11 Опа

    8 1 Отговор
    Двама ПрЕДАтелИ!
  • 12 патриотъ

    8 3 Отговор
    Заев мазно мазно ще го набута на Боко,ама на целия наш народ ще му стане хубаво от акта,та чак ще заплачем от радост!
  • 13 Абе кумански от охридско скопие

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "джаич":

    Остави телефона, много те заболя от истината! Като сте македонци, пишете на македонски, не ни ползвайте езика! А пък ти сигурно си с български паспорт(за да миткаш по Европа)! Гледай да не ти вземем паспорта, че тогава само до Прилеп на панаира ще ходиш!
  • 14 Филип

    5 2 Отговор
    Бай Ганю и хитър Заьо се надлъгват и взаймно се четкат за общата история , ама си говорят чрез преводач от български на македонски език защото бай ви Ганя така или иначе не можа да научи английски език , но за сметка на това е футболист , каратист и пожарникар
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    "Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/
  • 16 Веселин Маринов отритнатия

    9 2 Отговор
    "Тумбеста тиква – тиквано,
    я стани утре по-рано,
    вдигай се горе на плета –
    да ти се радват прасета.“

    / изпълнява Веселин Маринов /
  • 17 Баба Вуна

    6 0 Отговор
    Хвалете ме уста, че иначе...! Циганска поговорка!
  • 18 Акита

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "дсфсдфс":

    Историята е на хората! Не на територии, не на наименования.
  • 19 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    Чудя се на ГЕПИ ( герб ) , защо се занимават още с тези " македонци". Помня , когато първи признахме независимоста им, танкове им дадохме дори по времрто на Драгалевския натурален индоевропеец а тези не престанаха да ни вършеят тръни на главите. Оставете ги сърбите и албанците за 10 години, ще ги опправят.
  • 20 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Всички тук " парле ву франсе", тази фраза още звучи в ушите ми от посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на Банкянския макак! Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк, падам от смях! Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното по-добре ли щеше да ни представя оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете без жена, за мистър Бийн ( нашенския ) иде реч. Заев и Тиквоций Едно се надлъгват, като шмекери от " Магурата" ,кой на кого , ще направи санже на другия по-напред. Мила родна картинка. Политиката е най-великото и мръсно театро!
  • 21 Бумеранг

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "дсфсдфс":

    Тъпака Борисов предава националните ни интереси в цялостната си политика сплямо Македония, а хитрия Заек засега се възползва от него
  • 22 на баба Гицка дедото

    2 1 Отговор
    Я глей колко бърже обърна лопатата Зайо. Разбра че Ципрас е пътник, а Мицотакис яко се е нахъсал да ревизира Преспанския договор и сега реши пак да дигне опашката.Ма и Тиквунестия голям глупак излезе, вместо да му покаже мястото на Заев ,пак почна с дивотийте си.Нормално, от прост минц какво да очаква човек
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания