Last news in Fakti

6 Юли, 2019 11:37 2 064 5

Арестуваха поп за търговия с... оръжие

  • вишеград-
  • босна-
  • оръжие-
  • търговия

Свещеникът е въртял оживен бизнес в своята епархия Вишеград, в босненската Република Сръбска

Арестуваха поп за търговия с... оръжие - 1
Снимка: Shutterstock

Босненската полиция съобщи, че е задържала православен свещеник, заподозрян за продажба на оръжие и експлозиви на престъпни кръгове, предаде ДПА, като се позова на информационния портал Српска инфо.

Трийсет и осем годишният поп е въртял оживена търговия в своята епархия Вишеград, в босненската Република Сръбска. Негови клиенти били преди всичко "хора от престъпните среди" в мюсюлманско-хърватската федерация.

Свещеникът бил заловен при операция с агенти под прикритие, на които се съгласил да продаде оръжие. Полицията е открила два килограма експлозиви, детонатори, една мина и различни боеприпаси, складирани на две места, съобщи говорител на силите на реда.

Босна и Херцеговина бе опустошена от войната през 1992-1995 г., която противопостави православните сърби, мюсюлманите бошняци и католиците хървати. Войната завърши с постигнато с посредничеството на САЩ мирно споразумение, с което страната бе разделена по етническа линия на две административни единици - Република Сръбска и Мюсюлманско-хърватска федерация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иисус Христос

    10 4 Отговор
    От името на Бог трябва да се води революция!

    Коментиран от #2

  • 2 Уили

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иисус Христос":

    Да, трябва да се зачеркнат имената на опиумосмучещи психопати като Исус Мохамед и Мойсей от историята
  • 3 outlander

    5 3 Отговор
    Православни ценности, ко да праиш. Ако не е с Ролекс на ръката, или с Майбах под краката, много ясно, че попа ще търгува или с оръжие, или с дрога. ХЯХЯХЯ!!!
  • 4 миризлив пор

    4 3 Отговор
    Няма по богоугодно дело, от това да помагаш на друговерците да намаляват.
  • 5 село

    3 1 Отговор
    Е, техните попове обещават на убийците по 70? девици.