Last news in Fakti

19 Май, 2012 13:15 1 063 0

7 убити и 100 ранени при атентат в Сирия

  • атентат-
  • убити-
  • ранени-
  • сирия
7 убити и 100 ранени при атентат в Сирия - 1
Снимка EPA/БГНЕС

Седем души загинаха и други близо сто са ранени в самоубийствения атентат, извършен днес в град Деир Езор, източна Сирия, информира говорител на сирийското министерство на външните работи, съобщи АФП, цитирано от БГНЕС.

Взривени са 500 кг експлозиви, уточнява министерството, като добавя, че група наблюдатели на ООН инспектират мястото на атентата. Сирийската телевизия съобщи, че жилищни сгради и обществени обекти в района на взрива са сериозно повредени.

Това е първата атака от този род в Деир Езор. В петък сирийските власти обявиха, че са осуетили атентат с кола бомба в града.

По-рано Асошейтед пресс, позовавайки се на „Сирийският център за мониторинг и наблюдение на правата на човека” в Лондон съобщи, че паркиран автомобил се е взривил до сградата на военното разузнаване.
Държавната телевизия на Сирия съобщи за многочислени жертви без да прави уточнения.

Продължаващите повече от година антиправителствени протести в Сирия се превърнаха в ожесточени въоръжени стълкновения с властта и въоръжената опозиция. По данни на ООН, общо 9000 мирни жители са загинали, коментира РИА Новости. В страната са разположени 300 наблюдатели от ООН, които следят за спазването на плана на Кофи Анан за прекратяване на огъня.

Няколко атентата с многобройни жертви бяха извършени в столицата Дамаск и втория град в страната Алеп от началото на бунта срещу режима на президента Башар Асад през март 2011 г. В атентат на 10 май в Дамаск загинаха 55 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА