Last news in Fakti

7 Юли, 2019 18:46 3 722 9

Вучич: Имахме малко недоразумение със София

  • сърбия-
  • косово-
  • ивица дачич-
  • александър вучич-
  • бойко борисов

Сръбският президент изрази увереност, че двете страни много бързо ще се върнат на пътя на отличните отношения

Вучич: Имахме малко недоразумение със София - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич изрази увереност, че след "искрите", които се появиха между Сърбия и България, двете страни много бързо ще се върнат на пътя на отличните отношения и той лично ще се погрижи за това, предаде Танюг.

Коментар на външния министър Ивица Дачич по повод изказване на българския премиер Бойко Борисов във връзка с Косово и ЕС доведе до извикване на разговор на сръбския посланик в българското външно министерство и на представител на българското посолство в сръбското външно министерство.

На пресконференция в Познан Бойко Борисов каза, че бъдещият върховен представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел, чиято страна не признава Косово, трябва да защитава не националния си интерес, а интереса на целия съюз.

Това изказване предизвика остра реакция на Ивица Дачич, който заяви, че позицията на Европейския съюз не е, че Косово е независимо, и българският премиер Бойко Борисов, който твърди, че е, трябва да се съобразява с това.

Помолен да коментира ситуацията, Вучич припомни, че България е признала независимостта на Косово и в това е разликата между двете страни, а за всичко останало смята, че те имат добри отношения, които ще продължат да изграждат.

"Смятам това за малко, преходно недоразумение", подчерта Вучич.

Той каза, че следващата седмица ще разговаря с българския президент Румен Радев и с премиера Борисов.

Вучич: Имахме малко недоразумение със София

Президентът припомни, че в Сърбия живее българско малцинство, което трябва да се чувства там у дома си и "не бива да страда заради такива разногласия".

"Лично ще се постарая в най-скоро време, ако българският президент и премиер приемат това, да върнем отношенията си на нивото на отличните връзки", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    16 6 Отговор
    Жалкото е че нашия е ГЛУПАК иначе един мъж ако е начело на България ДА ИМ НАБИЕМ ГЛАВИТЕ НА ТИЯ ГЛУПАЦИ И ПОДЛОГИ НА ЗАПАДА КАКТО ПРЕД 1885 ГОДИНА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джамбаза

    4 2 Отговор
    Малко, малко, колко да е малко!
  • 4 Сера Стата

    17 8 Отговор
    Сърбите са националисти и си гонят интереса , не са безродници като нашите политици дето за едно потупване по рамото предават Българския интерес.(справка Боко Тъпото)
  • 5 El chochone

    14 1 Отговор
    Но всичко е точно! ;)
  • 6 Босилеград

    9 1 Отговор
    Заплашва българите в западните покрайнини , това е изнудване от Вучич , трябва пак да се привика посланика на Србите !
  • 7 Хк+йххххйххх

    5 2 Отговор
    Недуразуменоето е в София. 100 кила.
  • 8 БоцМоц

    3 0 Отговор
    Защо ние дето признаваме всичко и всички.Ние където защитаваме първо и само Европейския интерес,а нашия ако остане време или когато ни кажат не избраха Българин/Българка????Защо?
  • 9 Предлагам.....

    5 2 Отговор
    Една хубава салатка+мешана скара+домашна люта ракийка/изпотена/ и Миле Китич=НАЗДРАВЕ..........
Новини по държави: