Last news in Fakti

20 Май, 2012 10:26 2 465 0

Шест жертви на силни трусове в Италия (Обновена)

  • трус-
  • италия-
  • модена
Шест жертви на силни трусове в Италия (Обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

В резултат на земетресението нощес в североизточна Италия, са загинали шестима души. Трима от тях са работещи нощна смяна в заводи в провинциите Ферара и Модена. Това съобщиха от службата за гражданска защита и управлението на пожарникарите. Други трима са загинали при силния трус.

Един работник е бил убит от срутил се хангар на фабрика за полиестер в Понте Родони ди Бондено. Двама други са загинали в керамичен завод в Сант Агостино.

Силното земетресение с магнитуд 5,9 продължило двадесетина секунди и било усетен в цяла североизточна Италия.

Нов трус с магнитуд 5,1 разлюля днес провинция Ферара в североизточна Италия, където миналата нощ стана земетресение с магнитуд 5,9.

Земетресението е усетено и в Болоня и Милано.

Силният вторичен трус продължил няколко секунди и причинил нови разрушения. Тежко ранен е пожарникар, паднал от стена и откаран в безсъзнание на болницата, предаде агенция АНСА. Според гражданската защита след първия трус вчера се е наложила евакуацията на близо 3000 души от домовете им в селищата между Модена и Ферара.

Трусът с магнитуд 5,9 тази нощ в североизточна Италия причини значителни повреди на културното наследство в региона. Това се казва в комюнике на министерството за културните ценности и дейности.

От труса са полуразрушени много къщи, съборени са камбанарии на църкви, припомня БГНЕС.

В Болоня и други градове жителите, разбудени от земетресението през нощта, излезли в паника по улиците.

Телефонните централи на пожарникарите и болниците блокирали от множеството обаждания.

Очаква се правителствена комисия да посети засегнатите региони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА