Last news in Fakti

9 Юли, 2019 07:45 1 822 12

Иран: Светът знае, че не искаме ядрено оръжие

  • иран-
  • ядрена сделка-
  • сащ-
  • персийски залив-
  • хосеин салами

Ислямът не одобрява оръжията за масово поразяване, заяви началникът на революционните гвардейци

Иран: Светът знае, че не искаме ядрено оръжие - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Светът знае, че Иран не се стреми да се сдобие с ядрено оръжие. Това е заявил началникът на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция генерал-майор Хосеин Салами, цитиран от агенция Тасним, предаде Ройтерс.

"Защо ни санкционират глобално по ядрения въпрос, при положение че светът знае, че не се стремим към ядрено оръжие? В действителност те ни санкционират заради научно познание", заявява той.
"Ядрените оръжия нямат място в исляма. Ислямът не одобрява оръжията за масово поразяване", допълва Салами.

ООН заяви, че според генералния секретар на организацията Антониу Гутериш обогатяването от Иран на уран над зададения в ядреното споразумение от 2015 г. праг, ако бъде потвърдено, нито ще помогне да бъде запазено споразумението, "нито ще осигури осезаеми икономически ползи за иранския народ".

Заместник-говорителят на ООН Фархан Хак каза, че генералният секретар призовава Техеран да продължи да изпълнява всичките си ангажименти по ядреното споразумение, докато "страните по него търсят начин за преодоляване на значителните предизвикателства" пред Иран.

Изявленията на Техеран, че постепенно се отказва от задълженията си по Съвместния всеобхватен план за действие не трябва да предизвикват паника, заяви руското министерство на външните работи.

Иран: Светът знае, че не искаме ядрено оръжие

"Изявленията, направени на пресконференцията в Техеран на 7 юли от представителите на министерството на външните работи и Организацията за атомна енергия на Иран за твърдо намерение да бъде направена следваща стъпка в плана за постепенен отказ от задълженията в рамките на ядрената сделка, не трябва да предизвикват паника", подчерта руското дипломатическо ведомство.

"Става дума изключително и само за доброволни задължения на Техеран, поети от него в духа на компромиса и в името на сключването на Съвместния всеобхватен план за действие", допълни министерството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Знам знам🙄

    10 5 Отговор
    Не желаят ама ги принуждават. Много лесно се прави бомба. ПРЕКАЛЕНО ЛЕСНО. Ама после става интересно. Иран иска ядрена енергия. По простата причина че е добър бизнес за района. А останалите кретеноиди искат да няма Иран на енергийната бизнес сцена. Изобщо големите позволяват икономическо развитие на нации без история и национална гордост ако се по замислим.
  • 3 Иванов

    5 17 Отговор
    Лъже чалмата, как да не искат, като искат! Искат да изпепелят Израел и да викат като луди- Аллаху акбар, Аллаху акбар!!! Какво толкова им пречат евреите? Мохамед бил казал, че са врагове и щом той го е казал, значи Джихадът ще е до дупка. Това са религиозни фанатици и убийци!

    Коментиран от #6, #7, #10, #11

  • 4 Иванов

    3 11 Отговор
    Като приключат с евреите( да не дава Господ) ще ни започнат и нас християните!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Млък уе пееерас!
  • 7 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Ако наистина го направят това и аз ще викам алах акбар 🤣 въпреки че буквално са един дол дренки, въпреки че Иран има история а ония са едни шарлатани скитащи по света, мошетата са по опасни. Така че избирам по-малкото зло.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИРАН

    5 2 Отговор
    ДРЕВНА ПЕРСИЙСКА ИМПЕРИЯ

    ВЕЛИК НАРОД НЯМАЩ НИЩО ОБЩО СЪС СКИТАЩИТЕ НОМАДСКИ ПЛЕМЕНА НА СЕМИТИТЕ ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕГА СА ЗАВЛАДЕЛИ СВЕТА.

    ПЕРСИТЕ няма да бъдат победени с натиск и шантажи защото са различни по дух и поведение от всички останали на които САЩ и ментора му ИЗРАЕЛ пречупиха гръбнака.

    ВОЙНАТА С ИЗРАЕЛ И САЩ Е НЕИЗБЕЖНА.

    ПОБЕДИТЕЛЯТ СЪЩО Е ЯСЕН - ИРАН
  • 10 ЕХ ИВАНОВ

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    МНОГО СИ ОБЛЪЧЕН.

    Да беше попрочел нещо за ПЕРСИТЕ и тяхната ДРЕВНА КУЛТУРА.

    Иранските народи произлизат от древните арии и нямат нищо общо със СЕМИТИТЕ ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ КЛАХА И УБИВАХА И В СИРИЯ И КЪДЕ ЛИ НЕ.

    На персиеца е обидно да кажеш , че е АРАБИН или семит.

    То е като да кажеш на българина, ЧЕ Е ЦИГАНИН.

    Що се отнася до религията не забравяй, че В ОСНОВАТА И НА ДВЕТЕ РЕЛИГИИ СТОИ ЮДАИЗМА И СТАРИЯ ЗАВЕТ.

    Християнството си е чиста ЕВРЕЙСКА ЕРЕС с която сме подменили нашите ЕЗИЧЕСКИ БОГОВЕ с техните.

    Предполагам, че дори не знаеш кой е нашият БОГ и с какво е свързан символа на БОГОМИЛИТЕ /двете елипси на пръстена на поп Богомил/ С НЕГО.

    Символа на НЕПОБЕДИМОТО /ЧЕРНОТО/ СЛЪНЦЕ идва от древна ПЕРСИЯ, а не от ХАНААН.

    ТАКА, ЧЕ НЕ ТЪРСИ ПРОБЛЕМА ТАМ КЪДЕТО ТОЙ НЕ СЪЩЕСТВУВА.

    Проблема не е в тях , а в нас българите подминили собствената си история и БОГОВЕ с историята и БОГОВЕТЕ на един друг народ приел себе си за БОГОИЗБРАН.
  • 11 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Мохамед не е казвал такива работи. До преди аятоласите Иран е единствената мюсюлманска страна където евреите са живеели спокойно. После идват на власт аятоласите и им трябват врагове, а америте са са далече.

    Коментиран от #12

  • 12 Пинокио

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Роко":

    В самия Иран евреите и сега си живеят съвсем спокойно. Имат си синагоги и никой не ги притеснява с нищо.