12 Юли, 2019 15:20 3 739 21

Иран: Западът да се изтегли от Персийския залив

  • иран-
  • танкер-
  • персийски залив

Страната настоява Великобритания да освободи нейния кораб

Иран: Западът да се изтегли от Персийския залив - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иран призова Великобритания да освободи задържания в Гибралтар ирански танкер и призова външните сили да напуснат Персийския залив, съобщи РИА Новости.

Представители на страната заявиха, че Иран и други регионални държави са в състояние да осигурят сигурността на региона.

Британски военни задържаха иранския танкер през миналата седмица. Това стана след подозрения, че корабът превозва петрол за Сирия. Иран вече обяви, че е готов да предприеме реципрочни мерки, ако корабът на страната не бъде освободен.

„Това е опасна игра и ще има последствия. Юридическите предлози за задържането на кораба не са валидни и освобождаването на кораба ще в интерес на всички страни“, се казва в изявление на иранското външно министерство.

През тази седмица британски военни обявиха, че ирански катери са се опитали да блокират пътя на британски кораб, като Иран отрече тези твърдения.

Иран се конкурира с подкрепяните от САЩ араби за контрола над Близкия Изток. САЩ вече изпратиха допълнителни военни в Близкия Изток, като ирански представители призоваха за освобождаване на кораба им.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Borislav Popov

    7 34 Отговор
    Аятоласите надминаха и руснаците, ореваха целия орталък тук за 3-4 дена. Руските подлоги де са, няма ли да застават на амбразурата ??
  • 4 Обикновен човек

    7 4 Отговор
    Правя като вятъра и гълтам.АМ АМ АМ!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СссереМ

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    У мен но кат сме двама страшно няма!

    Коментиран от #7

  • 7 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Искаш ли да обкижем мама???
  • 8 СссереМ

    5 7 Отговор
    Да но сега лигавя на тати салама!

    Коментиран от #10

  • 9 Мистър гей 2019

    5 2 Отговор
    Ооохх това не е много европейско.
  • 10 Еl comandante

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Млък уеее биологични недоразумения.ХЯХЯХЯ!!!
  • 11 Бесен Язовец

    3 5 Отговор
    Га ядоха кюфтета не реваха.
  • 12 оВчара

    12 3 Отговор
    Пиратите от великобритания отвлякоха танкера на Иран!
  • 13 Гост

    9 1 Отговор
    Абе, аз ли нещо не разбирам или става дума за съвсем друго нещо? Иранският танкер е задържан в Гибралтар. Чий го дири ирански танкер в Гибралтар, ако превозва нефт за Сирия?! Къде е Иран, къде е Сирия, къде е Гибралтар?!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Защото за да стигнеш до Сирия,трябва да минеш през Гибралтар.Ако питаш Иран или ислямо-русофилите тук ,ще ти кажат ,че танкера е задържан незаконно ,въпреки ,че тоя танкер няма къде другаде да отиде освен към Сирия ,защото Иран не поддържа комуникация с европейските страни заради санкциите.Така ,че танкера направо си е отивал към Сирия и е нормално да бъде задържан.

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Армагедон

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Защо да бъде задържан танкера, само защото Уошингтън и Лондон искат ли? Нима Иран, Сирия, Венесуела, ...нямат право да търгуват? Страшна ще е казънта над Илюминатите и техните марионетки, Господ така каза. Ще гонят кървави сълзи, защото земята кърви от тях и делата им. И помен от тях не ще бъде с времето. Що невинен народ, хора, растения, животни затриха в алчността си за власт и имане. Нима всеки по-силен трябва да малтретира по-слаби те? Това ли ти харесва?

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 полтергайст

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Обикновен човек":

    Комунизма е бъдещето на Човечеството но не МарксЕнгелсовия, а правилният. Сегашните поробители на човечеството се страхуват от него и го мразят, защото ще изгубят властта си над хората. Затова го гонят и рушат, затова мачкат Куба, Китай, НРБ, Венецуела. НРБ бе доброто преди Масоните да го изкривят по външна заръка и затрият. Диктатурата на алчни глупаци води до сълзи и смърт на много невинни. Земята е създадена за да се насели с растения, животни, умерени, високосъзнателни хора, а не раждащи по много с животински мислене човеци. Който плюе комунизма, плюе обединението на Човечеството. Но еврейския трактат Ла Коммуне е в служба на олигархията. Той създаде привилегировани като БКП елит, . Един ден ще разбереш, че служиш на АнтиЧовека. Комунизма не е както в НРБ и РБ да живеят търтеи партии на гърба на труженици, с да е всеки отговорен и съпричастен към света, космоса, Тогава, когато цениш труда и живота на всяка твар както своя, ще настане онзи Комунизъм, а не юдейския . Той е нетруден, но трудно се постига. С насилие не става. Самосъзнание от всеки. Дъно го нарича Христово царство, но то не е лесно с безотговорни, алчни до безумие създания навред.
  • 19 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Не може ли да мине през Суецкият канал, а трябва да ходи чак до Гибралтар?

    Коментиран от #21

  • 20 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Армагедон":

    Колкото сте по-безсилни, толкова сте по-злобни! Колкоти сте по-злобни, толкова сте по-прости. Колкото сте по-прости, толкова повече плюсове получавате в сайта. А пенсията ви 200 лева, заплатите ви 500.
  • 21 танкерист

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Остави ги хабер си нямат от танкери, навигация и чартьори!!!